Αυτή η συνταγή για κέικ μανταρίνι συνδυάζει τη φρεσκάδα και το άρωμα των φρούτων με τη γλυκιά γεύση του κέικ. Είναι ιδανική για ένα γλυκό διάλειμμα ή ένα γιορτινό επιδόρπιο.
Συστατικά:
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
- 2 μικρά μανταρίνια, τριμμένα ή χυμός από μανταρίνι
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
- Προαιρετικά: ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ταψί.
- Χτυπήστε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτού χρώματος.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα μανταρινιού και το μανταρίνι ή το χυμό μανταρινιού. Ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ.
- Προσθέστε τα στερεά συστατικά στο μείγμα των υγρών και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και δοκιμάστε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για λίγα λεπτά πριν το ανασηκώσετε και να το αφήσετε να κρυώσει πλήρως σε μια σχάρα.
- Προαιρετικά, σερβίρετε το κέικ μανταρίνι με ζάχαρη άχνη πάνω.
Απολαύστε το κέικ μανταρίνι με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ!