Τα χειροποίητα ραβιόλια προσφέρουν μια αίσθηση αυθεντικότητας και πολυτέλειας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον καπνιστό σολομό με την ρικότα, προσφέροντας έναν πλούσιο και κρεμώδη γευστικό συνδυασμό.
Συστατικά:
- Φύλλα για ραβιόλια
- 200γρ καπνιστός σολομός, κομμένος σε μικρά κομμάτια
- 250γρ ρικότα
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκο άνηθο
- Λίγο λεμόνι
- 1 αυγό για τη σφράγιση των ραβιόλια
Μέθοδος:
- Ετοιμάστε τα φύλλα για τα ραβιόλια.
- Αναμείξτε τον σολομό, την ρικότα, τον άνηθο, λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
- Τοποθετήστε μικρές ποσότητες της γέμισης στα φύλλα και κλείστε τα ραβιόλια με λίγο χτυπημένο αυγό γύρω από τις άκρες.
- Βράστε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά.
- Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!