Χωρίς ταχίνι ή επεξεργαστή τροφίμων; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η γρήγορη και απλή συνταγή για χούμους χρησιμοποιεί φυστικοβούτυρο και έναν πουρέ πατάτας! Σερβίρετε με ζεστό ψωμί πίτα, μπαστουνάκια λαχανικών ή τσιπς τορτίγιας για dip.
Συστατικά
- 400gr ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή τριμμένη
- ½ λεμόνι, μόνο χυμός
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με έναν πουρέ πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το λάδι και το νερό.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και χτυπάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.