Αυτό είναι το πιο απλό και γρήγορο dal που μπορείτε να φτιάξετε. Έχετε ένα βάζο με το μείγμα στο ντουλάπι για όταν πεινάτε.
Συστατικά
- 180gr κόκκινες φακές
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
- 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala ή κάρυ σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι σκόρδου
- πρέζα αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
Μέθοδος
- Συνδυάστε όλα τα συστατικά στο βάζο μαρμελάδας 350gr και κλείστε με ένα καπάκι. Θα διατηρηθεί μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε βιαστικά!
- Όταν είναι έτοιμο για χρήση, ρίξτε το περιεχόμενο του βάζου σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 2 βάζα νερό (περίπου 600 ml). Αφήνουμε να πάρουν βράση, στη συνέχεια σιγοβράζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.