Χριστουγεννιάτικα στεφάνια: Το πιο hot trend στην διακόσμηση φέτος

0

Για εμάς που προτιμούμε την πιο μίνιμαλ διακόσμηση, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μία πρόκληση. Από την μία θέλουμε να μπούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, από την άλλη όμως θέλουμε να διατηρήσουμε την μίνιμαλ ατμόσφαιρα του σπιτιού μας, χωρίς να το παρά φορτώσουμε. Το φετινό hot trend της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, προορίζεται ακριβώς για εμάς και ταιριάζει τέλεια με την αισθητική μας. Πρόκειται για τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια, με τα οποία μπορούμε να στολίσουμε διάφορες γωνίες του σπιτιού.

Τα στεφάνια αυτά, φτιάχνονται πολύ εύκολα. Μπορούμε είτε να τα βρούμε έτοιμα, καθώς υπάρχουν σε πολλά καταστήματα με εποχιακά ήδη. Μπορούμε όμως εξίσου εύκολα να τα φτιάξουμε μόνοι μας, είτε από φυτά, μυρωδικά και κουκουνάρια (με τον ίδιον τρόπο που φτιάχνουμε τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια) είτε με γιρλάντες. Γιρλάντες θα βρείτε παντού, από τα σουπερμάρκετ μέχρι τα καταστήματα με εποχιακά είδη.

Φτιάξτε στεφάνια από παλιές σιδερένιες κρεμάστρες.

Που να κρεμάσετε τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια σας;

Μία πολύ ωραία ιδέα είναι να στολίσετε με αυτά τις καρέκλες σας. Έτσι, ακόμη και εάν φέτος μείνει άδεια η τραπεζαρία, θα είναι όμορφη και γιορτινή. Ακόμη, μπορείτε να τα κρεμάσετε στην πόρτα και γενικά σε ψηλά σημεία του χώρου σας. Ο τέλειος συνδυασμός είναι να στολίσετε γενικά το σπίτι με γιρλάντες και φωτάκια και να υπάρχουν και κάποια στεφάνια. Προσοχή, φροντίστε να υπάρχει ισορροπία στην διακόσμηση του σπιτιού σε σχέση με το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δεν θέλουμε εκεί που είναι το δέντρο να υπάρχει κορεσμός από στολισμό και οι άλλοι επιφανείς χώροι να είναι άδειοι. Σκεφτείτε καλά που θα μπει το κάθε τι ώστε να απλωθεί σε όλο το σπίτι η γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στεφάνι μπορείτε να κρεμάσετε και στο μπαλκόνι σας! Τυλίξτε τα κάγκελα με γιρλάντα και φωτάκια, και κρεμάστε στην μέση ένα ωραίο στεφάνι. Έτσι, θα είναι υπέροχα στολισμένο το μπαλκόνι και κατά την διάρκεια της ημέρας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.