Οι τελευταίες καινοτομίες ηλιακού φωτισμού ενισχύουν την ενεργειακή απόδοση και ασφάλεια στο νησί των Λειψών

0

Η Signify (Euronext: LIGHT), παγκόσμιος ηγέτης στο φωτισμό, εγκατέστησε ηλιακά φωτιστικά στους Λειψούς, προστατεύοντας το περιβάλλον του νησιού και παράλληλα ενισχύοντας την ασφάλεια σε μέρη που δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός. Αυτή η βιώσιμη λύση φωτισμού υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον κ. Φώτη Μάγγο, Δήμαρχο Λειψών.

Συνολικά τοποθετήθηκαν 28 αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά Philips SunStay solar luminaires στις περιοχές Κάμπος, Αη Γιάννης, Κισηριά, Μοσχάτο και Αη Στάθης, σημεία στα οποία δεν υπήρχε επαρκής κάλυψη του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και στην παιδική χαρά του νησιού, μιας και η μέριμνα και η ασφάλειά των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα. Ο κ. Μάγγος, Δήμαρχος Λειψών δήλωσε ότι: “Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα νέα μας ηλιακά φωτιστικά. Καθώς έχουμε πολλές ώρες ηλιοφάνειας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική και λειτουργική λύση για τις περιοχές του νησιού μας που δεν είναι συνδεδεμένες με το ηλεκτρικό δίκτυο και άκρως αισθητικά συμβατή με το φυσικό τοπίο του νησιού μας”.

Το κομψό φωτιστικό Philips SunStay συνδυάζει στην κατασκευή του ένα φωτοβολταϊκό πίνακα, ένα ελεγκτή φόρτισης, μια μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής και μια πηγή φωτισμού LED σε ένα συμπαγές περίβλημα.  Αυτό κάνει την εγκατάσταση εύκολη με σχεδόν μηδαμινή συντήρηση – χωρίς καμία καλωδίωση. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας κίνησης (PIR) εγγυάται την ασφάλεια αυξάνοντας αυτόματα το επίπεδο φωτισμού όταν πλησιάζουν άτομα ή αυτοκίνητα και μειώνοντας στο 30% όταν δεν ανιχνεύεται κίνηση. Αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνει την εφεδρική μπαταρία. Ο ηλιακός φωτισμός προσφέρει υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο φωτισμό με σχεδιασμό που ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον με ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά την επένδυση και τη συντήρηση, ακόμη και όταν αφορά ένα μόνο φωτιστικό. Αυτό τον καθιστά ιδανικό για φωτισμό σημείων όπου δεν υπάρχει ή είναι περιορισμένη η ηλεκτροδότηση, ή όπου είναι πολύ ακριβό να εγκαταστήσετε ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

“Ο ηλιακός φωτισμός είναι βασικός άξονας της δέσμευσής μας στην αειφορία και στις κλιματικές δράσεις, καθώς στοχεύουμε στο να βοηθήσουμε τον κόσμο να προχωρήσει σε καθαρότερες τεχνολογίες. Η επέκταση του ηλιακού φωτισμού σε νέες περιοχές στην Ελλάδα, ενισχύει το όραμά μας στο να παρέχουμε στις τοπικές κοινωνίες την ασφάλεια που προκύπτει από τον ηλιακό φωτισμό υψηλής ποιότητας ” δήλωσε ο κ. Πολυδεύκης Λουκόπουλος, Country Leader Signify Greece & Israel.

Επιπλέον αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας στους Λειψούς, προγραμματίζονται κάποιες δράσεις με δωρεές φωτιστικών και λαμπτήρων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των Δωδεκανήσων. Αυτό γίνεται μέσα στα πλαίσια του προγράμματος SignifyFoundation – CSR όπου έχει ως βασική δέσμευση να φέρει το πολύτιμο αγαθό του φωτισμού σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, μέχρι το 2025. Η Signify υποστηρίζει την ευρεία υιοθέτηση ηλιακού και υβριδικού ηλιακού οδοφωτισμού καθώς ανοίγει το δρόμο για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και μειώνει την ανάγκη για επιπλέον σταθμούς παραγωγής ενέργειας, ενώ επιταχύνεται η κλίμακα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η τεχνολογία υβριδικών ηλιακών φωτιστικών επιτρέπει στα φωτιστικά δρόμων να χρησιμοποιούν καθαρό ηλιακή ενέργεια όταν υπάρχει ηλιοφάνεια και ηλεκτρικό ρεύμα τις υπόλοιπες ώρες. Η χρήση ηλιακού οδοφωτισμού μειώνει το φορτίο στο δίκτυο, απελευθερώνοντας χωρητικότητα για άλλες εφαρμογές, όπως η τροφοδοσία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.