Διάδρομος: 5 τρόποι να δείχνει μεγαλύτερος

0

Ο διάδρομος είναι ένας χώρος που δεν χρησιμεύει μόνο ως είσοδος (καμιά φορά) στο σπίτι αλλά λειτουργεί και ως σύνδεση με τους υπόλοιπος χώρους. Αν και γενικά η δομή του μπορεί να είναι στενή και μακριά, με δημιουργικότητα και σωστές λεπτομέρειες, μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε για να γίνει ένας ευρύτερος χώρος με μεγαλύτερες οπτικές αναλογίες, που θα δώσει ζωή και φως στο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε το χρώμα ως σύμμαχο

Το μυστικό για να κάνετε την είσοδο σας να φαίνεται πιο ευρύχωρη είναι να χρησιμοποιείτε ανοιχτά χρώματα σε τοίχους και οροφές. Βοηθούν το φως να διανεμηθεί καλύτερα και δίνουν την αίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου.

Οριοθέτηση του χώρου

Η οπτική δύναμη που δίνουν τα χαλιά σε στενούς χώρους παρέχει τελικά αρκετό χρώμα και δίνει την αίσθηση ότι αυτή η περιοχή του σπιτιού οριοθετεί το χώρο από τοίχο σε τοίχο. Με ένα καλά κεντραρισμένο χαλί, μπορούν να επιτευχθούν μοναδικά και άνετα, λειτουργικά στυλ.

Η διακόσμηση ενός από τους τοίχους με λεπτομέρειες, από ένα έπιπλο που οριοθετεί ένα χώρο καθιστικού έως τις φωτογραφίες που φωτίζουν το δωμάτιο, μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ στην αξιοποίηση και στο στυλ αυτού του επιμήκους χώρου.

Αγαπήστε τα κυκλικά χαλιά

Η παρουσία ενός χαλιού στο πάτωμα μπορεί να είναι τόσο ποικίλη όσο και τα γεωμετρικά σχήματα που μπορείτε να βρείτε. Αλλά η επιλογή μικρών κυκλικών χαλιών θα δώσει μια μοναδική πινελιά στο διάδρομο.

Χρησιμοποιήστε σωστά την ταπετσαρία

Τα ουδέτερα χρώματα θα είναι η καλύτερη επιλογή, αρκεί να επιλέξετε να βάψετε τόσο την οροφή όσο και τους τοίχους στο ίδιο χρώμα. Αντίθετα, ένας διάδρομος με σκούρες αποχρώσεις μοιάζει σαν να μπαίνετε σε σπηλιά.

Αποφύγετε τον διακοσμητικό κορεσμό

Κάντε τον διάδρομο ένα ελκυστικό μέρος με λειτουργικές διακοσμήσεις. Οι δίσκοι για να αφήνετε τα κλειδιά και ένα τραπέζι για να ακουμπάτε την αλληλογραφία είναι λειτουργικές και αισθητικές επιλογές. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι η είσοδος πρέπει να είναι και βολική, οπότε η φόρτωσή της με άχρηστα πράγματα δεν θα σας βοηθήσει, ούτε αισθητικά ούτε λειτουργικά, απλά θα δυσκολεύεστε να περάσετε.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.