Αγίου Βαλεντίνου: Οι 8 καλύτερες ιδέες για DIY γιορτινή διακόσμηση

0

O Φεβρουάριος ήρθε και η αγαπημένη μας γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει. Εκτός από το ραντεβού σας ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων, μπορείτε και να στολίσετε το σπίτι σας με θέμα τον Άγιο Βαλεντίνο. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ cute και θα είναι μία όμορφη αλλαγή του χώρου. Συγκεντρώσαμε τα πιο εύκολα DIY για να γίνει ο χώρος σας ταιριαστός με την γιορτή των ερωτευμένων.

Ροζ λουλούδια σε αναπάντεχα σημεία

Ένας υπέροχος τρόπος να κάνετε τον χώρο σας πιο όμορφο σε κάθε εποχή είναι να τοποθετήσετε λουλούδια. Ειδικά στην περίπτωση του Άγιου Βαλεντίνου που υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να υπάρχουν λουλούδια στο σπίτι μας, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε τα τραπέζια μας, τα φωτιστικά μας, το γραφείο μας ακόμη και τους τοίχους.

αγίου βαλεντίνου

Διακοσμητικά φωτάκια καρδούλες 

Με τα φωτάκια καρδούλες που κρέμονται μπορείτε στο άψε – σβήσε να ανανεώσετε τον χώρο σας. Θα έχετε χαμηλά φώτα που θα ομορφαίνουν το δωμάτιο σας ενώ ταυτόχρονα θα έχετε δημιουργήσει ρομαντική διάθεση. Εάν δεν βρίσκετε φωτάκια καρδούλες, μπορείτε να πάρετε κανονικά φωτάκια και να κρεμάσετε σε σχήμα καρδιάς.

Tip: Υπάρχουν ειδικά «πιαστράκια για να κρεμάτε τα φωτάκια χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τρύπες στους τοίχους για να βάλετε βίδες.

αγίου βαλεντίνου

Μαξιλάρια σε σχήμα καρδούλας

Δεν υπάρχει κάτι που ταιριάζει περισσότερο στο κοριτσίστικο δωμάτιο από μαξιλάρια σε σχήμα καρδιάς. Μπορείτε να επιλέξετε μαξιλάρια του εμπορίου ή να φτιάξετε τα δικά σας. Ροζ, κόκκινα, λευκά, δεν έχει σημασία. Σε κάθε χρώμα και σχήμα, σκέτα, με μοτίβα ή τσιτάτα, είναι το ιδανικό διακοσμητικό για τον καναπέ ή το κρεβάτι σας,

 

αγίου βαλεντίνου

Κόκκινα μπουκάλια του έρωτα

Ένας άλλος πολύ εύκολος τρόπος «να μπει το σπίτι στο κλίμα» είναι να πάρετε κόκκινα μπουκάλια ή οποιαδήποτε μπουκάλια και να τα βάψετε κόκκινα. Βάλτε τα στην σειρά και διακοσμήστε τα με καρδιές ή με γράμματα που σχηματίζουν την λέξη LOVE (=αγάπη, έρωτας). Βάλτε την φαντασία σας για το πως θα τα διακοσμήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και κλωστές ή κορδόνια για να τα τυλίξετε.

Μέσα στα μπουκάλια μπορείτε να βάλετε και λουλούδια. Παρομοίως, αντί για μπουκάλια μπορείτε να στολίσετε βάζα.

αγίου βαλεντίνου

Φελλοί που σχηματίζουν καρδιά 

Από τα κρασιά που πίνετε, μπορείτε εκτός από το να κρατήσετε τα μπουκάλια και να τα διακοσμήσετε, να αξιοποιήσετε και τους φελλούς. Κολλήστε τους μεταξύ τους με κόλλα σε σχήμα καρδιάς και μετά τοποθετήστε τους σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Ακόμη, μπορείτε να τους βάψετε και κόκκινους ή ροζ για να τονίσετε το σχήμα.

αγίου βαλεντίνου

Χρησιμοποιήστε τις κάρτες με καρδιές από την τράπουλα

Ένας πολύ ιδιαίτερος και πρωτότυπος τρόπος είναι να διακοσμήσετε το σπίτι με χαρτιά από την τράπουλά σας. Χρησιμοποιήστε αυτά που έχουν καρδιές και συνδυάστε τα με άλλα διακοσμητικά σε κόκκινο ή μαύρο χρώμα. Είναι ένας πιο «ώριμος» τρόπος να στολίσετε το σπίτι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

αγίου βαλεντίνου

Χειροτεχνίες με χαρτί για τον Άγιο Βαλεντίνο

Εδώ, οι ιδέες είναι άπειρες. Κόψτε χαρτί γκοφρέ, γλασέ, χαρτόνι κτλ σε ότι σχήμα θέλετε και γράψτε πάνω πράγματα. Προτιμήστε αποχρώσεις του ροζ και του κόκκινου.

αγίου βαλεντίνου

Κουφέτα, κουφέτα και ξανά κουφέτα

Τα κουφέτα εκτός από λαχταριστά είναι και ιδανικά για στολισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούνται σε γάμους και βαφτίσεις. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους και για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Ακόμη και εάν δεν τα φάτε, θα έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους.

αγίου βαλεντίνου

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.