Έχετε καλεσμένους; Αυτοί είναι 3 τρόποι για να στρώσετε το τραπέζι ανάλογα την περίσταση

0

Είτε απλό γεύμα, είτε επίσημο δείπνο, εκτός από τις συνταγές που πρέπει να προσέξετε για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας, υπάρχει και το στρώσιμο του τραπεζιού που χρειάζεται τη δική του φροντίδα. Παρακάτω σας δίνουμε τρεις εκδοχές για επίσημο, μπουφέ και ανεπίσημο στρώσιμο για να τα κάνετε όλα σωστά.


Επίσημο στρώσιμο
Υπάρχει μία σειρά που πρέπει να ακολουθήσετε με ευλάβεια. Ξεκινάτε από το μεγάλο πιάτο που μπαίνει ακριβώς μπροστά από το κάθισμα. Το ίδιο ισχύει και για το σουπλά αν χρησιμοποιήσετε. Όσο αφορά την πετσέτα αυτή μπορείτε να την διπλώσετε σ’ ένα ορθογώνιο και να είναι από την αριστερή πλευρά του πιάτου ή να την βάλετε επάνω στο πιάτο με κάποιο διακοσμητικό δαχτυλίδι.
Το μεγάλο πιρούνι του γεύματος πάει στα αριστερά επάνω στην πετσέτα -μιλάμε για το απλό δίπλωμα και την πρώτη εκδοχή- ενώ το μικρότερο στα αριστερά του. Στα δεξιά το μαχαίρι και αριστέρα του το κουτάλι της σούπας. Το μικρό πιατάκι του ψωμιού μπαίνει πάνω και αριστερά και πάνω του το μαχαιράκι για το βούτυρο, σε γωνία 45°. Το πιάτο της σαλάτας πάει πάνω από το κεντρικό πιάτο και από πάνω του το μπολ της σούπας. Το πιρουνάκι για το γλυκό και το κουταλάκι του καφέ μπαίνουν πάνω ακριβώς από το κεντρικό πιάτο, οριζοντίως. Το πιρούνι κάτω να κοιτάει δεξιά και το κουτάλι πάνω να κοιτάει αριστερά. Όσο για τα ποτήρια, του κρασιού πάει ακριβώς πάνω από το μαχαίρι, και μετά του νερού αριστερά του.


Μπουφές
Εάν περιμένεις κόσμο για ένα παρτάκι τότε ο μπουφές είναι η καλύτερη λύση. Μόνο που πρέπει να είναι ισορροπημένα τα πράγματα για να μη νομίζει ο κόσμος πως είναι σε καφετέρια. Στη μία γωνία βάζεις όλα τα πιάτα για να ξεκινούν από εκεί οι καλεσμένοι. Δεν βάζουμε πλαστικά για ένα και μόνο μόνο λόγο. Εάν το πιάτο δεν έχει βάρος, υπάρχει κίνδυνος να γλυστρίσουν τα φαγητά και να έχουμε ατυχήματα.
Τα φαγητά τα βάζεις σε ρηχά μπολ για να είναι πιο εύκολο να σερβιριστεί κανείς. Τα μαχαιροπήρουνα βάλτε τα μέσα στις πετσέτες, δέστε τα με σπάγκο και βάλτε στην άλλη άκρη από τα πιάτα. Να προτιμήστε τα σκέτα χωρίς πολλά σχέδια επάνω τους γιατί θα έχετε πρόβλημα να τα δέσετε καλά στην πετσέτα.


Ανεπίσημο στρώσιμο
Έρχονται οι φίλοι για ένα χαλαρό Κυριακάτικο τραπέζι; Σίγουρα τα πράγματα είναι λιγότερο αυστηρά έτσι μπορείτε να δείξτε λίγο παραπάνω από την προσωπικότητά σας και να συνδυάσετε διάφορα σχέδια και χρώματα. Μπορείτε να βάλετε το πιάτο της σαλάτας επάνω από το κεντρικό πιάτο, και να είναι πολύχρωμο αν γίνεται για να κάνετε έτσι μία ωραία αντίθεση. Τα μαχαιροπήρουνα πάντα πάνε το μεγάλο αριστερά, πιο δίπλα του το μικρό της σαλάτας και δεξιά το μαχαίρι. Πάντα η λεπίδα του κοιτάζει προς το πιάτο.
Μπορεί να βάλετε και απλά ποτήρια αντί για τα κλασικά του κρασιού, ενώ πιπέρι και αλάτι πηγαίνουν στο κέντρο του τραπεζιού. Εάν κάποιος σας ζητήσει το αλάτι, πάντα δίνετε μαζί και το πιπέρι. Αυτά πάνε μαζί!

Όπως μαζί με το στρώσιμο του τραπεζιού πηγαίνουν οι μύλοι αλατιού και πιπεριού της Russell Hobbs.

Έχουν σώμα και βάση από ματ ανοξείδωτο ατσάλι και στο design κομμάτι παίρνουν απλά άριστα. Έχουν κεραμικό σύστημα άλεσης, είναι εύκολοι στη χρήση με το πάτημα ενός κουμπιού (λειτουργουν με 6 μπαταρίες ΑΑΑ) και έχουν ρυθμιζόμενη επιλογή στο μέγεθος κοπής. Το φως που έχουν στη βάση και φωτίζει κατά τη διάρκεια της χρήσης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αλέθουν χοντρό αλάτι, πιπέρι με κόκκους, βότανα και μπαχαρικά.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.