Ελληνική IoT λύση κάνει πιο ακριβή την πρόβλεψη ζήτησης φυσικού αερίου

0

Χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής μάθησης και δεδομένα πρόγνωσης καιρού, οι εξειδικευμένοι αναλυτές της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής είναι πλέον σε θέση να προβλέπουν με μεγάλη ακρίβεια την κατανάλωση φυσικού αερίου, διαδικασία προφανώς ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρεία.

Η ΕΠΑ συνεργάστηκε με την ελληνική Ex Machina αξιοποιώντας την online πλατφόρμα παροχής μετεωρολογικών δεδομένων Weather Ex Machina, η οποία λειτουργεί με την τεχνολογία Microsoft Azure. Η Ex Machina δραστηριοποιείται στο χώρο του Internet of Things, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους να υλοποιήσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Η πλατφόρμα της υπόσχεται έναν γρήγορο, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να χτίσει μια εταιρεία την IoT λύση της.

«Οι εξαιρετικές δεξιότητες των μηχανικών της Ex Machina, συνδυαζόμενες με τις τεχνολογίες του Microsoft Cloud, οδήγησαν στην υλοποίηση μιας καινοτόμου λύσης για το Αέριο Αττικής. Η συνεργασία αυτή αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για τη δυνατότητα του cloud να υποστηρίζει τη γρήγορη ανάπτυξη λύσεων που απευθύνονται στις ξεχωριστές απαιτήσεις των ελληνικών εταιρειών», λέει ο Φώτης Δραγανίδης, διευθυντής τεχνολογίας για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.