Έρευνα της LEROY MERLIN για το DIY στην Ελλάδα!

0

Η βελτίωση του σπιτιού είναι από τις δραστηριότητες και ασχολίες που κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια και για πολλούς λόγους, κάτι που επιβεβαιώνεται από έρευνες της LEROY MERLIN. Για παράδειγμα γνωρίζατε πως οι λεγόμενοι αρχάριοι DIYers, αυτοί δηλαδή που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του DIY, είναι κατά 64% γυναίκες; Και πως στην αντίπερα όχθη, δηλαδή στους προχωρημένους DIYers, το ποσοστό των ανδρών είναι 72%;

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο των ερευνών είναι ότι ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται με δουλειές που έχουν σχέση με τη συντήρηση του σπιτιού, ενώ παραμένει σχεδόν σταθερός ο αριθμός αυτών που ασχολούνται με τη διακόσμηση και τον καλλωπισμό του σπιτιού. Βλέπουμε επίσης πως σημαντικό ποσοστό των νέων μεταξύ 24-44 ετών, συγκεκριμένα 23%, ασχολείται ενεργά με τις ιδιοκατασκευές. Το ποσοστό αυτό παρουσιάζει άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως μόνο το 20% των ερωτηθέντων δεν ασχολείται καθόλου με τις όποιες εργασίες επισκευής, κατασκευής, ανακαίνισης ή διακόσμησης του σπιτιού του. Το υπόλοιπο 80% ασχολείται είτε ενεργά είτε περιστασιακά.

Όσον αφορά την πόλη «πρωταθλήτρια» η οποία δηλώνει πως καλύπτει μόνη της τις κατασκευές και ανάγκες βελτίωσης του σπιτιού, δεν είναι άλλη από την Λάρισα, τουλάχιστον μεταξύ των πόλεων που η LEROY MERLIN έχει παρουσία. Tα στοιχεία προέρχονται από τις έρευνες που διεξάγει η LEROY MERLIN για το κοινό του DIY στην Ελλάδα, που ενώ παραδοσιακά είναι μικρότερο από ότι το αντίστοιχο στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία κλπ.), τα τελευταία χρόνια σημειώνει σταθερή άνοδο. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι όσο πιο μικρή είναι η πόλη, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι μπορούν να καλύψουν όλες τις κατασκευές και τις ανάγκες βελτίωσης του σπιτιού από μόνοι τους. Έτσι, στη Λάρισα ένα 18% δηλώνει πως μπορεί να αναλάβει όλα τα σχετικά project, στη Θεσσαλονίκη το 12%, ενώ στην Αθήνα μόνο το 5%.

Στην LEROY MERLIN πιστεύουμε, στηρίζουμε και ενισχύουμε την κοινότητα του DIY. Οι #HOMISTAS είναι το δικό μας «παιδί» μεταξύ των DIYers, και το #HOMISTAS lab είναι το σπίτι του. Αν θέλετε να ξεκινήστε και εσείς το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του DIY, απλά επισκεφθείτε μας στο κατάστημα της Β. Σοφίας ή εγγραφείτε στα σεμινάρια των #HOMISTAS.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.