Το φυσικό φως είναι το ωραιότερο!

0

Η παρουσία του φυσικού φωτός μέσα στο σπίτι μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τη διάθεσή μας. Τις μέρες που το σπίτι γεμίζει με το φως του ήλιου και βιταμίνη D έχουμε μια ανεξήγητη ενέργεια και διάθεση, καλύτερη από αυτή που δικαιολογούν τα γεγονότα. Κάποια σπίτια είναι πολύ φωτεινά ενώ υπάρχουν άλλα, που δεν έχουν όσο φυσικό φως θα ήθελαν οι ιδιοκτήτες τους. Σίγουρα, ο προσανατολισμός παίζει ρόλο, αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιτρέψετε στο φυσικό φως να εισχωρήσει. Για να μπαίνει περισσότερο φως μέσα στο σπίτι σας, τοποθετήστε καθρέπτη στον πιο εσωτερικό τοίχο του καθιστικό.

Μετακινήστε έπιπλα. Κάποια ογκώδη έπιπλα πολλές φορές εμποδίζουν το φως του ήλιου από το να εισέλθει μέσα στο σπίτι σας. Μετακινήστε τα έπιπλα που είναι κοντά στα παράθυρα ώστε να απέχουν όλα αρκετά εκατοστά από αυτά και το φως να ρέει.

Extra tip: Επιλέξτε έπιπλα με γυάλινες επιφάνειες ή μεταλλικά χρώματα.

Βάψτε ανοιχτόχρωμα. Τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν το φως του ήλιου καλύτερα και έτσι ένας τοίχος σε απαλούς τόνους όπως γκρι, κρεμ ή απαλό σιέλ θα αναδείξει το φυσικό φως μέσα στο δωμάτιο εύκολα και οικονομικά. Χρησιμοποιήστε σκούρο χρώμα όμως, σε κάποιο τοίχο του καθιστικού ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Βάλτε καθρέπτη στην είσοδο του σπιτιού. Όλοι θα θέλουν να εξέρχονται καθρεπτιζόμενοι χαμογελαστοί και κανείς δεν θα προσέξει ότι δεν υπάρχει αρκετό φως. Και τέλος, αυξήστε το “εσωτερικό” σας φως!

Tips: Καφές με φίλους, φλογερές ματιές, ισορροπημένες σχέσεις θα βοηθήσουν να βλέπετε τον κόσμο πιο φωτεινό ούτως ή αλλιώς!

PROFILE

Το studio LILA architect + designer με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1999 από την Λίλα Αθανασοπούλου, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ  (NTUA). Ασχολείται με τον σχεδιασμό + την κατασκευή ιδιωτικών έργων, ενώ δραστηριοποιείται + πειραματίζεται σ’ ένα ευρύ πεδίο κλίμακας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ιδιωτικές κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία + καταστήματα, αλλά και σχεδιασμό αντικειμένου.

Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιες εκθέσεις αρχιτεκτονικής + design και άρθρα με έργα του γραφείου, έχουν παρουσιαστεί περιστασιακά σε ελληνικές εκδόσεις. Στόχο αποτελεί η γνησιότητα + η μοναδικότητα, αποτυπωμένη σε κάθε έργο μέσα από την βιωματική δυναμικότητα του χώρου, προβάλλοντας συγκεκριμένα πρότυπα ζωής, έχοντας σαν γνώμονα την βιοκληματική + ενεργειακή αναβάθμιση των έργων αλλά + interior design μέσα από οικονομικές προτάσεις σχεδιασμού, φτάνοντας μέχρι + τον σχεδιασμό αντικειμένου.

Site: http://www.architectlila.gr, Facebook Page: LILA architect + designer, Linkedin Account: Lila Athanasopoulou, Instagram: lila_architect_design

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.