Εξοικονόμησε χώρο με τα σωστά ντουλάπια κουζίνας

0

Η σωστή αποθήκευση σε μια κουζίνα υπερβαίνει την απλή ύπαρξη πολλών ντουλαπιών. Το κλειδί είναι να λειτουργούν τα ντουλάπια με «στρατηγική» αποθήκευσης που μεγιστοποιεί την απόδοσή τους. Η ευκολία χρήσης και ο περιορισμός του χρόνου που χρειάζεσαι για να μετακινηθείς στην κουζίνα, ώστε να μπορείς να εστιάσεις σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, δηλαδή τα νόστιμα γεύματα, είναι το άλφα και το ωμέγα για μια νοικοκυρά.

Εδώ λοιπόν θα βρεις ιδέες για το πώς θα μπορέσεις να φτιάξεις τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας για να είναι «φιλικά» ως προς την χρήση.

Κρυφά καλάθια απορριμάτων για μια «μαζεμένη» εμφάνιση της κουζίνας.

Είτε ανακαινίζεις την κουζίνα είτε χτίζεις νέα, θα θέλεις ένα κρυφό καλάθι απορριμμάτων ως μέρος του σχεδιασμού της. Στην πραγματικότητα, είναι το πρώτο «must have» ντουλάπι σε κάθε κουζίνα.

Γωνιακά ντουλάπια, αν το επιτρέπει η διαρύθμιση της κουζίνας.

Δεν έχουν όλες οι κουζίνες αυτή τη δυνατότητα, αλλά αν η δική σου την έχει φτιάξε ένα γωνιακό ντουλάπι που στο εσωτερικό θα έχει περιστρεφόμενη βάση, έτσι ώστε να είναι πανεύκολο να φτάσεις και τα πιο «βαθιά» αντικείμενα εύκολα και γρήγορα.

Πείτε «ναι» στα ντουλάπια που καλύπτουν όλο το ύψος του τοίχου, έως το ταβάνι.

Υπάρχουν πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά αλλά και πάλι μας δυσκολεύουν στην αποθήκευσή τους. Αντί να στοιβάζεις τις κατσαρόλες στο πάνω μέρος του ντουλαπιού εκτεθειμένες στη σκόνη, ένα ψηλό ντουλάπι με τα σωστά διαχωριστικά μπορεί να σου λύσει τα χέρια.

Χρησιμοποιείσαι μέχρι και το τελευταίο εκατοστό

Μπορείς να φτιάξεις ένα μικρό λεπτό ντουλαπάκι (π.χ. για μπαχαρικά) στο τελείωμα ενός μεγάλου ντουλαπιού. Δοκίμασε να αφήνεις 10 εκ. από άλλο ντουλάπι και πρόσθεσε ένα μικρό. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποθηκεύσεις ευκολότερα όλων των μεγεθών τα αντικείμενα, χωρίς τα μικρά σου βαζάκια να «χάνονται» σε πολύ μεγάλα ντουλάπια.

Μην εγκλωβίζεσαι μόνο στα «ανοιγώμενα φύλλα»

Δοκίμασε σε ντουλάπια, που ίσως σε περιορίζει ο υπόλοιπος χώρος, να βάλεις συρόμενα «φύλλα». Θα εξοικονομήσεις πολύ χώρο στο σύνολο της κουζίνας σου.

Μετράει και η εμφάνιση αλλά μπροστά στην πρακτικότητα και την άνεση πάει δεύτερη.

 

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.