Μετατρέψτε ένα πακέτο στιγμιαίων noodles ramen σε ένα υπέροχο δείπνο με μερικές απλές προσθήκες – ένα μαριναρισμένο αυγό, ψητό κρέας, χόρτα και λίγο mirin αν το έχετε.
Συστατικά
- 1 μέτριο αυγό ελευθέρας βοσκής σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας mirin (προαιρετικά)
- μικρές χούφτες φρέσκα χόρτα, όπως σπανάκι ή ψιλοκομμένο λάχανο και/ή φύτρα φασολιών
- 1 πακέτο instant noodles ramen
- ½ κουταλάκι του γλυκού αρωματικό λίπος, όπως λαρδί, λίπος μπέικον, σησαμέλαιο, τσίλι, βούτυρο ή λίπος κοτόπουλου (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας λαχανικά τουρσί, όπως βλαστάρια μπαμπού, beni shōga (τζίντζερ), χόρτα μουστάρδας ή kimchi
- φέτες ψητό χοιρινό, ζαμπόν ή κοτόπουλο (προαιρετικά)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Μέθοδος
- Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, χαμηλώστε προσεκτικά το αυγό και μαγειρέψτε για 6½ λεπτά.
- Αφαιρούμε το αυγό και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφήστε να κρυώσει εντελώς (αλλάξτε το νερό μία ή δύο φορές αν αρχίσει να ζεσταίνεται). Καθαρίζουμε το αυγό και, αν έχουμε χρόνο, το μαρινάρουμε με σάλτσα σόγιας και mirin για μία ώρα (προαιρετικά).
- Σιγοβράζουμε τα χόρτα σε βραστό νερό μέχρι να ζεσταθούν και απλά να μαλακώσουν. Προετοιμάστε το instant ramen σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψτε το αυγό στη μέση.
- Γαρνίρετε το ramen με το λίπος (αν το χρησιμοποιείτε), το αυγό, τα χόρτα, τα τουρσιά, το κρέας και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλή απόλαυση!