Ζεσταθείτε με μια πραγματικά απλή συνταγή μανιταρόσουπας. Κάντε το ιδιαίτερα ξεχωριστό χρησιμοποιώντας άγρια μανιτάρια ή κρατήστε το «στη γη» με νόστιμα μανιτάρια κάστανου. Η κρέμα γάλακτος θα απογειώσει το αποτέλεσμα.
Συστατικά
- 50 g βούτυρο
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 300g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, μόνο φύλλα
- 600 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
Μέθοδος
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε απαλά τα πράσα και το σκόρδο για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να βγάλουν μεγάλο μέρος του νερού τους.
- Περιχύνουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε προσεκτικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά, κρατήστε το στην κατσαρόλα και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να χτυπήσετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μοιράζουμε σε τέσσερα μπολ και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!