Τα καλύτερα φυτά για φράχτη

0

Ένα περιθώριο φυλλώματος μπορεί να κάνει τη γραμμή του φράχτη να ξεχωρίζει, οπότε αν θέλετε να τονίσετε μια κομψή καμπύλη ή να τονίσετε μια κομψή δομή, τα πολυετή φυτά μπορούν να είναι η τέλεια επιλογή. Ακολουθεί η λίστα με τα καλύτερα φυτά για φράχτες.

VERBENA BONARIENSIS

Λίγα φυτά είναι τόσο κομψά και με απλή φροντίδα. Με μικρά μωβ λουλούδια σε ένα πλέγμα από στενούς μίσχους, το verbena bonariensis προσθέτει μια κομψή, διάφανη όψη. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται προς τα πάνω, όχι προς τα έξω, επομένως είναι ιδανικά για να τονίσουν μια γραμμή φράχτη στα στενότερα όρια του κήπου.

JAPANESE ANEMONES

Οι ιαπωνικές ανεμώνες είναι μια όμορφη επιλογή για γραμμή φράχτη. Είναι ψηλά και  με όρθια άνθη που φαίνονται να «επιπλέουν» πάνω από το φύλλωμα. Προσθέτουν μια πινελιά χρώματος «τέλους καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου» και ευχάριστη δομή στη γραμμή του φράχτη.

LIBERTIA CHILENSIS 

 

Αυτό το κομψό, λεπτό αειθαλές πολυετές φυτό, γνωστό και ως λουλούδι από σατέν της Χιλής, έχει όρθια φύλλα και δύσκαμπτους μίσχους από καθαρά λευκά λουλούδια σαν μαργαρίτα.

STIPA TENUISSIMA

Μπορεί να μην είναι η πρώτη σας σκέψη ως τα καλύτερα φυτά για φράχτη, αλλά τα διακοσμητικά χόρτα μπορούν να είναι αποτελεσματική επιλογή. Γνωστό και ως Μεξικάνικο φτερό – γρασίδι ή ουρές πόνυ, το Stipa tenuissima προσθέτει μια υφή στη γραμμή του φράχτη, με χνουδωτές άκρες από ασημί χρυσά λουλούδια σε όρθια, λεπτά στελέχη.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.