Αυτό το γρήγορο και εύκολο chorizo είναι μια φανταστική εναλλακτική λύση στα παλιά καλά ψημένα φασόλια πάνω σε ζεστό καψαλιστό ψωμί.
Συστατικά
- 100g μαγειρικό chorizo, κομμένο σε κύβους
- 200g κονσέρβα ρεβίθια ή φασόλια κανελίνι, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 200g κονσέρβας ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού ή 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 2 φέτες ψωμί
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε το chorizo και τηγανίστε για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει.
- Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια και τις ντομάτες σε κονσέρβα και μετά ανακατεύουμε το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να πήξει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα με τα ρεβίθια πάνω από τη φρυγανιά και γαρνίρετε με μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!