Feng Shui: Οι καλύτερες ιδέες γραφείου για την ενίσχυση της παραγωγικότητας!

0

Oι ειδικοί του Feng Shui επιμένουν ότι δεν θα υπάρξει πραγματική αλλαγή στην παραγωγικότητα, εκτός εάν η ενέργεια στον χώρο σας είναι σωστή. Mπορεί να προωθήσει την ενέργεια στο γραφείο του σπιτιού σας τόσο αποτελεσματικά όσο προωθεί τη χαλάρωση.

Οι καλύτερες ιδέες γραφείου Feng Shui περιλαμβάνουν όλες τη διασφάλιση της ροής της παραγωγικής ενέργειας και του χώρου σας που έχει σχεδιαστεί για να τη μεγιστοποιεί. ΤοFeng Shui δεν χρειάζεται να είναι μινιμαλιστικό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον χώρο εργασίας σας. Το Feng Shui δεν θα λειτουργήσει αν δεν είναι λειτουργικό για εσάς. Εξάλλου, είναι το γραφείο σας και η ενέργειά σας. Εάν δεν εργάζεστε από το σπίτι, μην ανησυχείτε: Μπορείτε να εφαρμόσετε τις περισσότερες από αυτές τις ιδέες γραφείου για Feng Shui και σε εταιρικό περιβάλλον.

Πολλές από τις καλύτερες ιδέες γραφείου Feng Shui είναι τόσο απλές όσο η προσθήκη έργων τέχνης, φωτογραφιών αγαπημένων προσώπων και φυτών στον χώρο εργασίας σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να κάνετε Feng Shui στο γραφείο σας για έναν πιο παραγωγικό και ευχάριστο χώρο εργασίας.

Κρατήστε την έμπνευση κοντά

Είναι σημαντικό να θυμάστε γιατί εργάζεστε. Κρατήστε εμπνευσμένα μηνύματα, φωτογραφίες, υφές και χρώματα σε ένα pinboard για αναφορά και ανανέωση κάθε τόσο. Αυτό βοηθά στην προώθηση της θετικής ενέργειας και της πνευματικής εστίασης.

Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως

Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθήστε να εργάζεστε χρησιμοποιώντας φυσικό φως σε αντίθεση με τον φωτισμό από πάνω, που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και καταπόνηση των ματιών. Όταν δύει ο ήλιος, επιλέξτε ένα φως εργασίας ή γραφείου με μια ζεστή λάμπα για να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις της ημέρας.

Ενσωματώστε το πράσινο

Τα φυτά όχι μόνο μας δίνουν χαρά και προσθέτουν χρώμα στους χώρους του γραφείου μας, αλλά μπορούν επίσης να μας κρατήσουν πιο υγιείς. Τα φυτά είναι γνωστό ότι καθαρίζουν τον αέρα, παράγουν οξυγόνο και απλώς μας κάνουν χαρούμενους. Επιπλέον, είναι ωφέλιμο να φροντίζετε κάτι κάθε τόσο.

Παίξτε με μια ουδέτερη παλέτα

Οι χαλαρωτικές παλέτες χρωμάτων είναι αγαπητές και συνιστώνται από τους ασκούμενους του για κάποιο λόγο. Όχι μόνο αντανακλούν το φως και κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός, αλλά αποπνέουν επίσης μια ήρεμη ενέργεια, κάτι που πρέπει να έχουν για όσους έχουν μια αγχωτική δουλειά.

Κρεμάστε το αγαπημένο σας έργο τέχνης

Το γραφείο σας θα πρέπει να σας αρέσει να εργάζεστε, γι’ αυτό διακοσμήστε το με πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους. Το να κρεμάσετε το αγαπημένο σας έργο τέχνης, να κρατάτε κοντά την αγαπημένη σας κούπα και να προβάλλετε φωτογραφίες της οικογένειάς σας θα εκπέμπουν μια πιο θετική και πιο παραγωγική ενέργεια.

Πρόσωπο σε ένα ανοιχτό δωμάτιο

Ο άφθονος οπτικός χώρος μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ήρεμοι και πιο άνετοι, οπότε αν μπορείτε, κοιτάξτε μακριά από έναν τοίχο. Όπως στην κρεβατοκάμαρα, το να έχετε την πλάτη σας ακουμπισμένη (ή κοντά) σε έναν τοίχο μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο προσγειωμένοι και σταθεροί.

Αφήστε τους καθρέφτες να αντανακλούν το φως

Εάν το γραφείο σας είναι μικρό και είστε κοντά σε τοίχο, κρεμάστε έναν καθρέφτη πάνω από το γραφείο σας για να αντανακλάται το φως. Αυτό όχι μόνο κάνει την περιοχή να φαίνεται μεγαλύτερη, αλλά μπορεί επίσης να σου δώσει θέα στην είσοδο ή την πόρτα, κάτι που πρέπει να έχεις στο Feng Shui.

Αποφύγετε την ακαταστασία

«Καθαρό γραφείο, καθαρό μυαλό» είναι ένα κλισέ για κάποιο λόγο. Ένα τακτοποιημένο και καθαρό γραφεί, θα σας δώσει περισσότερο διανοητικό χώρο για να εστιάσετε στις εργασίες που έχετε.

Τοποθετήστε το γραφείο σας στη θέση ισχύος

Σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui, το πιο ισχυρό άτομο στο γραφείο κάθεται πιο μακριά από την είσοδο (με αποτέλεσμα όλοι οι άλλοι να πρέπει να περπατήσουν προς το μέρος τους). Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το γραφείο σας στο πίσω μέρος του χώρου για να προωθήσετε έναν αέρα εξουσίας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.