Είναι απλά το πιο νόστιμο φαγητό με γεμιστές πιπεριές! Όλα σε μια μπουκιά με τα ζουμερά μανιτάρια και το λιωμένο τυρί!
Υλικά
- 4 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
- 50g φρέσκα μανιτάρια στρείδια, ψιλοκομμένα
- 50g φρέσκα μανιτάρια κάστανο, ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 250g τυρί ρικότα
- 20g αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί πεκορίνο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 20 λεπτά.
- Τοποθετήστε τες σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν. Αυτό θα χαλαρώσει το δέρμα, κάνοντας τις πιπεριές να ξεφλουδίζονται εύκολα.
- Μόλις κρυώσει, ξεφλουδίστε τες, πετάξτε τους σπόρους και κόψτε την πιπεριά στη μέση κατά μήκος.
- Τοποθετήστε τις μισές πιπεριές σε ένα ξύλο κοπής έτοιμο για γέμιση.
- Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα μανιτάρια στρείδια και κάστανο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα και τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι με τη μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέστε το ψημένο κάστανο και τα μανιτάρια στρείδια και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα των μανιταριών σε κάθε μισή πιπεριά. Τυλίξτε απαλά και κρατήστε το στη θέση του χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί η μισή πιπεριά και να εξαντληθεί το μείγμα.
- Μόλις είναι έτοιμες, βάλτε τις πιπεριές σε ρολό σε ένα ταψί, πασπαλίστε με το τυρί πεκορίνο και ψήστε για περίπου πέντε λεπτά.
- Τα σερβίρετε αμέσως με λίγη ανάμεικτη σαλάτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Καλή απόλαυση!