Φθινοπωρινή μαγεία με αλεξανδρινό!

0

Με το αστεροειδές του σχήμα και το έντονο, κόκκινό του χρώμα, το αλεξανδρινό αποτελεί το ιδανικό λουλούδι για τη διακόσμηση του σπιτιού την περίοδο των Χριστουγέννων. Πέρα όμως από τις γιορτές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φυτό για αν ομορφύνετε το σπίτι σας και καθ’όλη τη διάρκεια του Φθινοπώρου. Σε γήινες αποχρώσεις, όπως σομόν, κανελί, ροζέ, λευκό, μπεζ ή κίτρινο και βερικοκί τα αλεξανδρινά μεταμορφώνουν κάθε χώρο σε πραγματική όαση χαλάρωσης.

Ακόμη και όταν δεν είναι Χριστούγεννα, το Αλεξανδρινό σε παστέλ αποχρώσεις αποτελεί την ιδανική επιλογή για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Το όμορφο αυτό φυτό ταιριάζει απόλυτα με κάθε στυλ και δημιουργεί μία ζεστή ατμόσφαιρα τις κρύες, γκρίζες μέρες του φθινοπώρου.

Και μόλις πλησιάσουν οι γιορτές, μπορείτε να βάλετε στη διακόσμηση και τις υπόλοιπες αποχρώσεις. Το κόκκινο και το πράσινο παραμένουν τα κλασικά χρώματα των Χριστουγέννων, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξίσου δημοφιλείς κι άλλοι συνδυασμοί. Το σκανδιναβικό μπλε, το ασήμι και το λευκό, το μοβ, το κόκκινο και το χρυσό, σε ρομαντικές παστέλ αποχρώσεις ή περισσότερο σύγχρονες και δυναμικές, οι χρωματικοί συνδυασμοί την περίοδο των Χριστουγέννων δεν έχουν όρια. Και το αλεξανδρινό αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για τη διακόσμηση του χώρου σε οποιοδήποτε χρώμα.

Παρότι το αλεξανδρινό σε σπάνια χρώματα είναι πανέμορφο, δεν έχει ακόμη μεγάλη ζήτηση. Τα κόκκινα αλεξανδρινά είναι με διαφορά τα πρώτα σε πωλήσεις, ενώ ακολουθούν οι ποικιλίες λευκού και κρεμ χρώματος, οι δίχρωμες, καθώς και εκείνες στις αποχρώσεις του ροζ. Ακολουθεί το αλεξανδρινό σε σομόν, κίτρινες ή κανελί αποχρώσεις, που όμως δεν είναι ακόμη τόσο δημοφιλείς. Αν αγαπάτε αυτές τις αποχρώσεις, τότε καλύτερα να βιαστείτε, καθώς αυτές οι ποικιλίες είναι συνήθως διαθέσιμες μόνο στην αρχή της σεζόν και στη συνέχεια σχεδόν αποκλειστικά μόνο σε μεγάλα φυτώρια. Τα αλεξανδρινά ποικιλίας Princettia είναι διαθέσιμα από το Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από άποψη φροντίδας, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των κλασσικών κόκκινων και των άλλων ποικιλιών αλεξανδρινού. Όλες ευδοκιμούν σε φωτεινό, ζεστό χώρο, θερμοκρασίας μεταξύ 15 και 22°C και χρειάζονται πότισμα με νερό θερμοκρασίας δωματίου. Όλες οι ποικιλίες του αλεξανδρινού είναι ευαίσθητες στο κρύο και τα ρεύματα.

Πηγή: Stars for Europe

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.