Φτιάξε μια γωνιά για διάβασμα

0

Ο χρόνος σου είναι αρκετά πολύτιμος. Ο ελεύθερος χρόνος σου όμως θα πρέπει να είναι αρκετά δημιουργικός και έτσι αυτό θα το κάνεις με τη βοήθεια ενός βιβλίου. Παρακάτω θα δεις τα tips που χρειάζεται για να παραμένεις συγκεντρωμένη στο αγαπημένο σου βιβλίο.

  • Διάλεξε το μέρος που θα διαβάζεις προσεχτικά. Θα πρέπει να μη μπορεί να σε ενοχλήσει κανείς. Εναλλακτικά πρόσθεσε ένα παραβάν πίσω από το σημείο όπου βρίσκεσαι για να δημιουργήσεις έναν σαφή διαχωρισμό.
  • Ένα μικρό τραπέζι για τον καφέ σου. Το να διαβάζεις ένα βιβλίο και παράλληλα να έχεις δίπλα σου ένα ζεστό ρόφημα είναι μια από τις ωραιότερες απολαύσεις τις ζωής. Ένα μικρό ρουστίκ τραπέζι είναι ιδανικό για το χώρο σου.
  • Αρκετό φως. Είτε το κρεβάτι είναι ο χώρος που διαβάζεις, είτε διαβάζεις σε πολυθρόνα θα πρέπει να βρίσκεσαι δίπλα σε μεγάλο παράθυρο ή τουλάχιστον δίπλα σε μια λάμπα ώστε να δημιουργείται μια άνετη γωνία ανάγνωσης.
  • Βρες έναν τρόπο να μπορείς να ξαπλώνεις. Όπως είπαμε και παραπάνω μπορεί να διαβάζεις στο κρεβάτι. Σε αντίθετη περίπτωση μπορείς να αγοράσεις ένα ανάκλιντρο ή να τοποθετήσεις τα πόδια σου πάνω σε ένα τραπεζάκι ώστε να ξεκουράζεσαι παράλληλα.
  • Μια κουβέρτα. Το να ρίξεις μια ζεστή κουβέρτα στα πόδια σου όση ώρα διαβάζεις είναι το κλειδί της υπόθεσης. Κανείς δε συμπαθεί τα κρύα πόδια. Κρατήστε μια κουβέρτα γύρω από τα πόδια σας και δες τη διαφορά.
  • Κάτι ενδιαφέρον να κοιτάς. Μερικές φορές το καλύτερο μέρος του διαβάσματος είναι η περιπλάνηση. Έτσι δώσε ένα φόντο στη γωνία σου χρησιμοποιώντας έναν πίνακα στον οποίο θα χάνεσαι.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.