Φυτά για το μπαλκόνι που διώχνουν τα έντομα!

0

Υπάρχουν πολλά φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απώθηση των εντόμων σε ένα μπαλκόνι. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά περιλαμβάνουν σιτρονέλλα, λεμονόχορτο, κατιφέδες και βασιλικό.

Το Citronella είναι ένα πολύ γνωστό εντομοαπωθητικό και μπορεί να καλλιεργηθεί και σε γλάστρες σε μπαλκόνι. Το φυτό έχει ένα δυνατό άρωμα σαν λεμόνι που μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει μακριά τα κουνούπια και τις σκνίπες. Είναι ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να ανεχθεί τη μερική σκιά και μπορεί να φτάσει τα 180cm σε ύψος.

Το λεμονόχορτο είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για μπαλκόνι. Έχει έντονο άρωμα εσπεριδοειδών που μπορεί να απωθήσει τα κουνούπια και άλλα έντομα. Είναι επίσης ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να ανεχθεί τη μερική σκιά και μπορεί να φτάσει τα 140cm σε ύψος.

Οι κατιφέδες είναι ένα άλλο αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό. Έχουν μια έντονη μυρωδιά που αντιπαθούν τα ζωύφια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν μακριά τα κουνούπια. Είναι επίσης εύκολο να αναπτυχθούν και μπορούν να ανεχθούν τον πλήρη ήλιο.

Ο βασιλικός είναι ένα βότανο που μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρες σε μπαλκόνι και να χρησιμοποιηθεί καιστο φαγητό (ανάλογα την ποικιλία του βέβαια). Έχει έντονο άρωμα που μπορεί να απωθήσει τα κουνούπια και άλλα ιπτάμενα έντομα. Είναι επίσης ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να ανεχθεί τη μερική σκιά.

Άλλα φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απώθηση των εντόμων είναι η μέντα, το δεντρολίβανο και το catnip. Αυτά τα φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν μακριά τα έντομα. Φυσικά, όλα μαζί δημιουργούν μια όμορφη πρασινάδα στο μπαλκόνι και ειναι ιδανικά για διακόσμηση.

Εκτός από αυτά τα φυτά, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τα έντομα μακριά από το σπίτι. Για παράδειγμα, η χρήση ενός ανεμιστήρα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ζωυφίων και η χρήση ενός κεριού σιτρονέλλας μπορεί επίσης να βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τα μαμούνια.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.