Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Ειδανική αν θέλετε να κάνετε ένα τραπέζι αφού θα οι καλασμένοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους.
Συστατικά:
- 12 κανελόνια
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα θρυμματισμένες ντομάτες
- 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2 αυγα
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ροδίζουμε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίζουμε το λίπος και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες, 1/2 φλιτζάνι νερό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια πρέζα πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, το τυρί μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τα αυγά, τον βασιλικό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια πρέζα πιπέρι.
- Γεμίζουμε κάθε σωληνάριο κανελόνια με το μείγμα τυριών και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Ρίξτε το μείγμα του βοείου κρέατος πάνω από τα σωληνάρια κανελόνια.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να ροδίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!