Γεμιστά κανελόνια με άρωμα Ιταλίας!

0

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Ειδανική αν θέλετε να κάνετε ένα τραπέζι αφού θα οι καλασμένοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους.

Συστατικά:

  • 12 κανελόνια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα θρυμματισμένες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αυγα
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ροδίζουμε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίζουμε το λίπος και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες, 1/2 φλιτζάνι νερό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια πρέζα πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, το τυρί μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τα αυγά, τον βασιλικό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια πρέζα πιπέρι.
  5. Γεμίζουμε κάθε σωληνάριο κανελόνια με το μείγμα τυριών και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  6. Ρίξτε το μείγμα του βοείου κρέατος πάνω από τα σωληνάρια κανελόνια.
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα.
  8. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να ροδίσει.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!