Γιατί η αγορά στρώματος είναι μια… σοβαρή υπόθεση!

0

Δεκάδες τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι o ύπνος μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και την ψυχική μας υγεία σε τεράστιο βαθμό, προσφέροντας μια σειρά από σημαντικά οφέλη. Οι επιστήμονες βρήκαν ότι ο σωστός ύπνος μπορεί να θωρακίσει τη λειτουργία της καρδιάς μας, να εξοστρακίσει το καθημερινό άγχος, αλλά και να ρυθμίσει κατάλληλα το μεταβολισμό μας. Σωστός ύπνος λοιπόν σημαίνει κατ’ επέκταση και καλή υγεία, για αυτό και η επιλογή του κατάλληλου στρώματος θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχική μέριμνα για όλους μας! Αυτό βέβαια καμιά φορά δεν είναι μια τόσο εύκολη υπόθεση, όσο αρχικά φαίνεται και σίγουρα το να διαλέξεις το στρώμα που σου ταιριάζει απαιτεί μπόλικη σκέψη. Για να διευκολυνθείς στην τελική απόφαση σου, δεν έχεις παρά να απαντήσεις στα ερωτήματα που ακολουθούν…

Έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να αντικαταστήσεις το παλιό σου στρώμα;

Ο γενικός κανόνας που ισχύει είναι ότι εάν κοιμάσαι στο ίδιο στρώμα για περισσότερα από 8 χρόνια, τότε έχει φτάσει η στιγμή να το αντικαταστήσεις. Παρόλα αυτά, εάν αισθάνεσαι ότι το στρώμα σου δεν σε καλύπτει και κάθε πρωί ξυπνάς κουρασμένος/-η, τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσεις πολύ πιο σύντομα.

Ποιος τύπος στρώματος, σού ταιριάζει καλύτερα;

Στην αγορά θα βρεις πολλούς διαφορετικούς τύπους στρωμάτων, όπως είναι για παράδειγμα με αφρό, ανατομικά, ορθοπεδικά και με ανεξάρτητα ελατήρια. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καταλάβεις πρώτα τις ανάγκες σου και ύστερα να προχωρήσεις στην αγορά του… και γιατί όχι δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις ένα στρώμα!

Πόσο budget σκοπεύεις να διαθέσεις;

Το budget πολλές φορές το Α και το Ω στην τελική σου απόφαση. Οφείλεις να γνωρίζεις ότι πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις λίγο παραπάνω, ωστόσο το έξτρα κόστος το κερδίζεις σε καλύτερη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

Πως ακριβώς συνηθίζεις να κοιμάσαι;

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, όμως η θέση που κοιμόμαστε μπορεί πολλές φορές επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον βαθμό το πόσο μαλακό θα πρέπει να είναι το στρώμα που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, ένα κοιμάσαι μπρούμυτα, ανάσκελα ή στο πλάι είναι μια «συνήθεια» που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επιλογή σου.

Ποιος είναι ο σωματότυπος και το βάρος σου;

Τα στρώματα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να στηρίζουν το σώμα μας. Όσο περισσότερο είναι το βάρος μας, τόσο μεγαλύτερη στήριξη χρειάζεται από το στρώμα, έτσι ώστε να ασκείται λιγότερη πίεση στο σώμα μας.

Εάν η τελική επιλογή για το επόμενο στρώμα, σου φαίνεται… «βουνό», τότε μια επίσκεψη στο πλησιέστερο κατάστημα IKEA είναι βέβαιο ότι θα σε πείσει! O νέος κατάλογος IKEA για το 2020 είναι αφιερωμένος άλλωστε στο υπνοδωμάτιο, στον ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο του σπιτιού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ξεκούραση, την χαλάρωση και την ηρεμία. H τεράστια ποικιλία σε στρώματα αφρού, ελατηρίων, ανωστρώματα και latex, όπως επίσης και σε ειδικά στρώματα για τις ανάγκες των παιδιών, είναι βέβαιο ότι θα σε συναρπάσει, ενώ όπως πάντα θα βρεις μοναδικές διακοσμητικές προτάσεις που θα μετατρέψουν την διαδικασία του ύπνου σε αληθινή… επανάσταση! Ρίξε μια ματιά στην webpage της IKEA και είναι σίγουρο ότι θα κάνεις τη καλύτερη επιλογή…   

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.