Γιατί με την ανακύκλωση στο σπίτι, βγαίνεις διπλά κερδισμένος;

0

Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και οι αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στον άνθρωπο, δεν είναι κάτι που απλώς βρίσκεται στο κατώφλι της πόρτας μας, αλλά είναι δυστυχώς εδώ. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες δημιουργούν τεράστια προβλήματα και οι συνέπειες τους είναι πολλές φορές… καταστροφικές. Αναμφίβολα, δεν είναι εύκολο να διορθώσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί… αύριο, καθώς θα χρειαστούν τεράστιοι πόροι και πολυετείς συντονισμένες προσπάθειες από όλα τα κράτη της υφηλίου για να καταπολεμηθεί το πρόβλημα. Ωστόσο, όλοι μπορούμε να βάλουμε έναν μικρό λιθαράκι… ξεκινώντας με την ανακύκλωση ακόμη και στο… σπίτι! – η προστασία του περιβάλλοντος άλλωστε θα πρέπει να γίνει «συνείδηση» σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά!

Η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινάει από το σπίτι και είναι ένα είδος συμβολαίου με την ίδια τη ζωή. Τα οφέλη της πολλά, καθώς επιτυγχάνεται η βελτίωση της καθημερινότητας μας, η εξοικονόμηση χώρου, η μείωση του κόστους συλλογής μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων, αλλά και η εξοικονόμηση πρώτων υλών, ενέργειας και νερού. Η ανακύκλωση λοιπόν είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και η Nespresso, μια εταιρεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απόλαυση του καφέ, μας θυμίζει το τι σημαίνει να προστατεύεις το περιβάλλον από την άνεση του σπιτιού σου! Θέτοντας σε λειτουργία τη νέα υπηρεσία «Ανακύκλωση στο σπίτι» (η οποία αποτελεί επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης της ίδιας εταιρείας από το 2014), δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παραδώσουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλες τους στον μεταφορέα με την παραλαβή της παραγγελία τους κατ’ οίκον. Μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη διαδικασία μπορούσε να λάβει χώρα σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία περισυλλογής στις Nespresso Boutique. Η υπηρεσία προσφέρει πρακτικά τη δυνατότητα ανακύκλωσης σε κάθε νοικοκυριό, σε όλη την Ελλάδα, με το κόστος συσκευασίας, συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης των καψουλών να το αναλαμβάνει η εταιρεία, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για τον πελάτη – μέλος του Nespresso Club.

Και επειδή σίγουρα θα αναρωτιέστε για το «ταξίδι» που ακολουθεί μια κάψουλα της Nespresso για να ανακυκλωθεί, οι προς ανακύκλωση κάψουλες μετά τη συλλογή τους, μεταφέρονται στο Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ) της ΕΛΒΑΛ. Εκεί, η ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ανακύκλωσης καψουλών, διαχωρίζει τον καφέ από το αλουμίνιο.  Στη συνέχεια το αλουμίνιο ανακυκλώνεται από την ΕΛΒΑΛ για την παραγωγή νέων προϊόντων αλουμινίου, και ο καφές αποστέλλεται για κομποστοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτής βγαίνει πολλαπλά κερδισμένος, καθώς συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.

Πολλά μπράβο λοιπόν από εμάς για τη Nespresso και περισσότερα για αυτή την εξαιρετική ενέργεια μπορείτε να μάθετε κάνοντας click εδώ.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.