Γυάλισμα ασημικών: DIY με φυσικά υλικά στο σπίτι!

0

Το γυάλισμα ασημικών είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει πολύ ελυκολα και στο σπίτι. Ο καθαρισμός των ασημικών στο σπίτι μπορεί να είναι μια απλή και βασική εργασία χρησιμοποιώντας κοινά είδη οικιακής χρήσης. Μια αποτελεσματική μέθοδος περιλαμβάνει ένα διάλυμα λευκού ξιδιού, αλατιού, μαγειρικής σόδας και αλουμινόχαρτου. Εδώ είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα:

Επιλέξτε ένα κατάλληλο δοχείο

Βρείτε ένα βαθύ γυάλινο πιάτο ή μπολ (αποφύγετε τον ανοξείδωτο χάλυβα για την αποφυγή χημικών αντιδράσεων).

Προετοιμάστε τη βάση

Στρώστε το δοχείο με αλουμινόχαρτο, με γυαλιστερή πλευρά προς τα πάνω. Τοποθετήστε αμαυρωμένα ασημένια αντικείμενα πάνω στο αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να μην ακουμπούν.

Δημιουργήστε το διάλυμα καθαρισμού

Ρίξτε βραστό νερό στο δοχείο (αρκετό για να βυθίσετε τα αντικείμενα). Προσθέστε ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι, μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας αλάτι.

Έναρξη της αντίδρασης

Αφήστε τα ασημένια αντικείμενα να καθίσουν στο διάλυμα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το ασήμι αγγίζει τη γυαλιστερή πλευρά του φύλλου αλουμινίου για να ενεργοποιήσετε τη χημική αντίδραση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη μέθοδο:

Τοποθετήστε τα ασημένια αντικείμενα σε ένα μπολ με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και περίπου τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.

Τα σκεπάζετε με χλιαρό νερό και τα αφήνετε να καθίσουν για τουλάχιστον δύο ώρες.

Στεγνώστε

Αφού μουλιάσουν, αφαιρέστε τα ασημένια κομμάτια και τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να ξεφλουδίσετε και να στεγνώσετε καλά τα αντικείμενα.

Η φροντίδα των αγαπημένων ασημένιων κειμηλίων σας με αυτά τα απλά βήματα θα τα κρατήσει στην καλύτερη εμφάνιση, είτε εκτίθενται στο σπίτι σας είτε χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιστάσεις, αν είναι για παράδειγμα κοσμήματα. Η τακτική συντήρηση διασφαλίζει ότι το ασήμι σας παραμένει λαμπερό και χωρίς να μαυρίζει, ενισχύοντας τη μακροζωία και την ελκυστικότητά του.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.