Παντεσπάνι στον ατμό με σάλτσα από καραμέλα βουτύρου

0

Αυτή η ακαταμάχητα ελαφριά και βουτυρώδης πουτίγκα παντεσπάνι στον ατμό είναι εύκολη στην παρασκευή της, όπως και η πλούσια σάλτσα μελιού καραμέλας βουτύρου που σερβίρεται μαζί της.

Συστατικά

  • 175g βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για άλειμμα
  • 175g ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 175g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Παγωτό Cornish, για σερβίρισμα

Για τη σάλτσα καραμέλας βουτύρου

  • 50g βούτυρο
  • 100g ζάχαρη
  • 150g μέλι, συν επιπλέον για σερβίρισμα
  • 150ml διπλή κρέμα

Μέθοδος

  1. Αλείφουμε γενναιόδωρα μια φόρμα πουτίγκας 1 λίτρου με βούτυρο. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε μέσα το μέλι, μετά χτυπάμε τα αυγά, ένα-ένα, προσθέτοντας μια κουταλιά αλεύρι με το τελευταίο αυγό. Διπλώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Καλύπτουμε τη φόρμα με ένα κομμάτι λαδόκολλα, πτυχωμένο στο κέντρο και δένουμε στη θέση του με κορδόνι.
  2. Τοποθετήστε σε ένα καλάθι ατμού πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό, καλύψτε με το καπάκι και βράστε στον ατμό για 2 ώρες, συμπληρώνοντας το τηγάνι με βραστό νερό εάν χρειάζεται.
  3. Για να φτιάξετε τη σάλτσα καραμέλας βουτύρου, βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε την κρέμα και τη διατηρούμε ζεστή.
  4. Για να σερβίρετε, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από τη φόρμα της πουτίγκας και περάστε προσεκτικά ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη της φόρμας για να χαλαρώσει η πουτίγκα. Σκεπάζουμε με ανεστραμμένο πιάτο και βγάζουμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα honey butterscotch, το παγωτό Cornish και περισσότερο μέλι αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!