Η LG μας συστήνει ένα βιώσιμο τρόπο ζωής μέσω του LG SMART COTTAGE

0

H LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της IFA 2023 ένα ολοκληρωμένο σπίτι, το LG Smart Cottage. Το Smart Cottage αποτελεί ένα προκατασκευασμένο σπίτι που ενσωματώνει τις πρωτοποριακές λύσεις θέρμανσης, εξαερισμού, κλιματισμού (HVAC) και ενέργειας της LG, καθώς και τις νεότερες έξυπνες οικιακές συσκευές και υπηρεσίες της. Tο LG Smart Cottage αποτελεί ένα νέο παράδειγμα κατοικίας, συνδυάζοντας κορυφαίες συσκευές και υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα σε έναν χώρο που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες και τεχνικές προκατασκευασμένης κατοικίας.

Tο LG Smart Cottage σχεδιάστηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα και το όραμα “A Better Life for All” της LG. Διαθέτει μία σχεδίαση τύπου στούντιο δύο ορόφων, που εξασφαλίζει τόσο ένα λειτουργικό και άνετο περιβάλλον διαβίωσης όσο και μέγιστη αποδοτικότητα χώρου. Επιπλέον διαθέτει μικρό ενεργειακό αποτύπωμα και όλες τις συσκευές και τις εγκαταστάσεις που χρειάζεται κανείς. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η ReportLinker, η παγκόσμια αγορά των προκατασκευασμένων κατοικιών αναμένεται να φτάσει κατ’ εκτίμηση στα 22,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,8% από το 2023 έως το 2028.

Ο εσωτερικός του χώρος χαρακτηρίζεται από μία λιτή, premium αίσθηση, χάρη στον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό της LG που στηρίζεται στην αρμονική χρήση υλικών, όπως το ξύλο, τα πλακάκια και ο ορείχαλκος. Με στόχο να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, τα αντικαθιστώμενα εξαρτήματα του σπιτιού έχουν κατασκευαστεί με υλικά από χάλυβα χαμηλού άνθρακα που παράγονται από την POSCO, μια γνωστή νοτιοκορεατική εταιρεία χάλυβα.

Οι καινοτόμες, υψηλής απόδοσης οικιακές λύσεις και κλιματισμού της LG που είναι εγκατεστημένες στο LG Smart Cottage, περιλαμβάνουν το WashTower Compact, το πλυντήριο πιάτων QuadWash™, εντοιχιζόμενες συσκευές κουζίνας, έναν καθαριστή νερού και την αντλία θερμότητας αέρα-νερού Therma V™ Monobloc (AWHP). Η αντλία AWHP της LG, προσφέρει άνεση σε εσωτερικούς χώρους όλο τον χρόνο, ενώ παράλληλα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Έτσι, εξοικονομεί ενέργεια και παρέχει ζεστό νερό με αξιοπιστία όλο το χρόνο μέσω της συνδεδεμένης δεξαμενής νερού (IWT) χωρητικότητας 200 λίτρων.

Ο εξωτερικός χώρος του Smart Cottage είναι εξοπλισμένος με τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η LG στοχεύοντας στην βιωσιμότητα και ταυτόχρονα καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες ενέργειας έως και δύο ενοίκων. Οι ηλιακοί συλλέκτες 4 κιλοβάτ (kW) που είναι τοποθετημένοι στην οροφή του σπιτιού, συνδέονται με το Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) της εταιρείας, ώστε να εξασφαλίζουν ασφαλή και αξιόπιστη συλλογή και αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας, παράγοντας έως και 15 κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας την ημέρα. Τυχόν πλεονάζουσα ενέργεια αποθηκεύεται στο ESS για μεταγενέστερη χρήση ή μπορεί να πωληθεί στον συμβεβλημένο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, το modular σπίτι της LG, διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή ηλεκτρικού οχήματος (EV).

Όλες οι συσκευές στο εσωτερικό αυτής της ξεχωριστής κατοικίας συνδέονται άψογα με το LG ThinQ, προσφέροντας μία έξυπνη και άνετη εμπειρία στους χρήστες. Μέσω της εφαρμογής ThinQ, οι χρήστες μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ελέγχουν εύκολα κάθε συσκευή, να διαχειρίζονται ολόκληρο το σύστημα HVAC και να παρακολουθούν την αποθήκευση και την κατανάλωση ενέργειας.

Για την υλοποίηση του Smart Cottage, η LG συνεργάστηκε με την GS Engineering & Construction Corp (GS E&C), έναν νοτιοκορεατικό πάροχο κατασκευαστικών υπηρεσιών.

«Το LG Smart Cottage είναι κάτι παραπάνω από ένα προκατασκευασμένο σπίτι, είναι μία καινοτόμος οικιακή λύση που προωθεί έναν βιώσιμο τρόπο ζωής μέσω της υπερσύγχρονης συνδεσιμότητας ThinQ», δήλωσε ο Lyu Jae-cheol, πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η LG στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό ενός σπιτιού, ενσωματώνοντας άψογα τις ενεργειακές λύσεις, τις συσκευές και τις υπηρεσίες της σε έναν χώρο που επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν τη ζωή τους, όπως εκείνοι επιθυμούν».

Από 1-5 Σεπτεμβρίου 2023, οι επισκέπτες του περιπτέρου της LG (Αίθουσα 18, Messe Berlin) στην IFA μπορούν να γνωρίσουν από κοντά το LG Smart Cottage και πλήθος άλλων καινοτομιών που βελτιώνουν την καθημερινότητα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.