Η LG παρουσιάζει την πρώτη ασύρματη OLED τηλεόραση στον κόσμο

0

Η LG Electronics (LG) λανσάρει την πρώτη ασύρματη τηλεόραση OLED στον κόσμο[1], την LG SIGNATURE OLED M 97 ιντσών (μοντέλο 97M3). Η 97M3 είναι επί του παρόντος διαθέσιμη μόνο στη Νότια Κορέα, και προγραμματίζεται για παγκόσμια κυκλοφορία σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης αργότερα μέσα στη χρονιά.

Βασιζόμενη στην τεχνική και σχεδιαστική υπεροχή της LG μετά από μια δεκαετία καινοτομίας OLED, η 97M3 πρόκειται να επιβεβαιώσει την ηγετική θέση της εταιρείας στην κατηγορία των εξαιρετικά μεγάλων premium τηλεοράσεων με τη μεγαλύτερη οθόνη OLED 97 ιντσών της βιομηχανίας και το Zero Connect Box, την πρώτη ασύρματη λύση στον κόσμο, με τεχνολογία μετάδοσης βίντεο και ήχου 4K σε πραγματικό χρόνο στα 120Hz.

Η LG SIGNATURE OLED M είναι η τηλεόραση OLED χωρίς καλώδια, εκτός από το καλώδιο τροφοδοσίας. Η λύση ασύρματης μετάδοσης AV της LG αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες που συνδέουν τις τηλεοράσεις τους σε διάφορες συσκευές και περιφερειακά, όπως κονσόλες παιχνιδιών και αποκωδικοποιητές, και τους παρουσιάζει έναν νέο, χωρίς προβλήματα, τρόπο διαχείρισης καλωδίων και συνδεδεμένων συσκευών.

Η τεχνολογία Zero Connect εξαλείφει την ανάγκη να υπάρχουν καλώδια και συσκευές σε κοντινή απόσταση από την οθόνη και οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πλήρως τη εμπειρία που προσφέρει μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη στον χώρο τους.

Η LG SIGNATURE OLED M διαθέτει οθόνη OLED 97 ιντσών (περίπου 245 εκατοστά σε μήκος διαγώνιου) και το Zero Connect Box, που επιτρέπει μετάδοση AV σε ανάλυση 4K (3.840 x 2.160 pixel) και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, για απόσταση 10 μέτρων μεταξύ της οθόνης. [2]

Η 97M3 είναι μια καινοτόμα  ασύρματη λύση και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την εξέλιξη των τηλεοράσεων. Το Zero Connect Box υποστηρίζει μια σειρά επιλογών συνδεσιμότητας, όπως HDMI 2.1, USB, RF, LAN και Bluetooth – καθιστώντας εύκολη τη σύνδεση διαφόρων συσκευών ή περιφερειακών, από κονσόλες παιχνιδιών έως αποκωδικοποιητές. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάδοση εικόνας και ήχου, το box προσδιορίζει τη βέλτιστη διαδρομή μετάδοσης και διαθέτει μια ρυθμιζόμενη κεραία που μπορεί να τοποθετηθεί ανάλογα με τη θέση της οθόνης.

Η λύση ασύρματης μετάδοσης AV της LG είναι σε θέση να μεταδίδει μεγάλες ποσότητες δεδομένων με ταχύτητα έως και 3 φορές μεγαλύτερη από το υπάρχον πρότυπο Wi-Fi 6E. Είναι εντυπωσιακό ότι η τεχνολογία αιχμής Zero Connect της εταιρείας υποστηρίζει ακόμη και Dolby Vision και Dolby Atmos.

Η LG SIGNATURE OLED M μπορεί, επίσης, να υπερηφανεύεται για το κομψό, υπερσύγχρονο Gallery Design της εταιρείας, το οποίο παρέχει μια απρόσκοπτη βάση στήριξης που απλώνεται στον τοίχο. Εξαλείφοντας την ανάγκη να τοποθετήσετε ένα ντουλάπι ή ένα τραπέζι ακριβώς κοντά στην τηλεόραση, οι χρήστες μπορούν να τακτοποιήσουν τον χώρο τους όπως ακριβώς θέλουν.

Στο εγγύς μέλλον, η LG SIGNATURE OLED M 97 ιντσών θα ενωθεί με μοντέλα OLED evo M 83 και 77 ιντσών με τεχνολογία Zero Connect, καθένα από τα οποία προσφέρει ανώτερη απόδοση OLED με ασύρματη μετάδοση AV στα 4K 120Hz.

«Το τεχνολογικό επίτευγμα της 97M3 έγινε με τη δεκαετή δέσμευση της LG να δημιουργήσει νέα αξία για τους πελάτες ως πρωτοπόρος στην αγορά», δήλωσε ο Baik Seon-pill, επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων της LG Home Entertainment Company. «Εκτός από την παροχή της απόλυτης εμπειρίας θέασης σε μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη, η πρώτη μας στο είδος της ασύρματη LG SIGNATURE OLED M προσφέρει στους πελάτες ένα νέο επίπεδο ελευθερίας στη διευθέτηση των χώρων διαβίωσής τους».

[1]Το «η πρώτη και μοναδική ασύρματη OLED στον κόσμο» αφορά στην τηλεόραση OLED με ασύρματη συνδεσιμότητα 4K 120Hz μεταξύ τηλεόρασης και οθόνης.
[2]  Ισχύει μόνο όταν το Zero Connect Box είναι τοποθετημένο με κατεύθυνση προς την οθόνη.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.