Οι 9 καλύτεροι τρόποι για να καθαρίσεις τον αέρα στο σπίτι σου

0

Κι όμως ο καθαρισμός του αέρα είναι από τα πιο βασικά βήματα για ένα ανανεωμένο σπίτι. Το Φθινόπωρο είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να σκεφτείτε σοβαρά την υγιεινή και την καθαριότητα του οικιακού σας περιβάλλοντος, όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, αλλά και επειδή την εποχή αυτή διάφορα κλιματικά φαινόμενα επιδρούν αρνητικά και επιβαρύνουν την υγεία. Οι συνεχείς εναλλαγές της θερμοκρασίας, οι δυνατοί άνεμοι και η αυξημένη υγρασία που εναλλάσσεται με έντονη ξηρότητα -κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και φέτος- πυροδοτούν την εμφάνιση ιώσεων (π.χ. ρινοφαρυγγίτιδες, αμυγδαλίτιδες) και φυσικά, αλλεργιών, που πλήττουν το αναπνευστικό σύστημα. Φαινόμενα που εντείνονται κάθε χρόνο όλο και πιο συχνά λόγω της κλιματικής κρίσης, προκαλώντας δυσφορία, καθημερινά, σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για ένα υγιεινό και καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από βακτήρια και αλλεργιογόνα και για καθαρό αέρα μέσα στο οικιακό περιβάλλον, χωρίς ατμοσφαιρικούς ρύπους και σκόνες.

Ευτυχώς η σύγχρονη τεχνολογία έχει τις λύσεις και η Dyson, με τις αποκλειστικές πατέντες και τις καινοτομίες της, βάζει καθημερινά τη σφραγίδα της τόσο στο θέμα του καθαρισμού των επιφανειών από ρύπους και από σκόνες, με τις ηλεκτρικές σκούπες (Floor Care), όσο και στο θέμα του καθαρισμού του αέρα, με εξελιγμένα humidifiers και purifiers (Environmental Care). Όλα αυτά χωρίς κόπο για εμάς, χάρις στις εξελιγμένες συσκευές που επαναπροσδιορίζουν την έννοια του Well-Being και της ευζωίας. Δες παρακάτω τους 9 τρόπους να καθαρίσεις το αέρα του σπιτιού σου!

Ανοίξτε τα παράθυρα

Ο απλούστερος τρόπος για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν στεγνώνετε ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού, κάνετε ντους, μαγειρεύετε ή καθαρίζετε.

Μάχη με τη σκόνη

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρέξει το πανί σας, καθώς τα μόρια της σκόνης και του νερού κουμπώνουν άνετα το ένα πάνω στο άλλο. Για ξύλινες επιφάνειες και αντίκες, χρησιμοποιήστε ένα ύφασμα από μικροΐνες. Να ξεκινάτε πάντα ψηλά και να τελειώνετε χαμηλά, για να λάβετε και την τελευταία λεπτομέρεια. Μια άλλη συμβουλή: Υιοθετήστε μια μινιμαλιστική εμφάνιση—οι επιφάνειες χωρίς ακαταστασία είναι πιο γρήγορες έως τακτοποιημένες.

Πλένετε τις πετσέτες και τα χαλάκια

Στεγνώστε καλά τις πετσέτες στον αέρα μετά από κάθε χρήση (όταν είναι υγρές, γεννούν μούχλα). Καθαρίστε και τα πατάκια. Αποφύγετε αυτά με λαστιχένια επένδυση, τα οποία δεν αντέχουν στις πλύσεις. Ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση; Τα ελαφριά χαλάκια για πετσέτες, που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Πιάσε μια σφουγγαρίστρα

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τον αέρα είναι να καθαρίσετε το πάτωμα.Η βαρύτητα τραβάει προς τα κάτω τα σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια στροβιλίζονται με το μικρότερο εγκάρσιο ρεύμα. Οι σκούπες φτάνουν στα ψίχουλα, αλλά για να περιορίσετε τα μικροσκοπικά σωματίδια που ερεθίζουν το αναπνευστικό σας σύστημα, σφουγγαρίστε μία φορά την εβδομάδα. Για να φτάσετε σε στενά σημεία χωρίς κόπο, επιλέξτε μια σφουγγαρίστρα με αρθρωτή, τηλεσκοπική λαβή και αφαιρούμενο επάνω μέρος που πλένεται στο πλυντήριο.

Ηλεκτρική σκούπα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον τομέα του Floor Care είναι η πραγματικά επαναστατική και ασύρματη V15 Detect Absolute. Καθώς είναι η πρώτη σκούπα που ενσωματώνει τεχνολογία laser detect, είναι ικανή να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης όπου και αν αυτά κρύβονται μέσα στο σπίτι και προσφέρει, επιστημονικά αποδεδειγμένα, βαθύ καθαρισμό, ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, αλλά και στα στρώματα. Σχεδιασμένη ώστε να ανιχνεύει, να καταμετρά και να δεσμεύει αδιόρατους με γυμνό μάτι κόκκους μεγέθους έως και 10 microns, επιτυγχάνει εκπληκτικό καθαρισμό, δημιουργώντας ένα απόλυτα υγιεινό περιβάλλον για ανθρώπους και κατοικίδια, αφήνοντας απέξω ακάρεα και βλαβερούς μικροοργανισμούς. Επαναφορτιζόμενη, λειτουργεί ασταμάτητα για 60’ και διαθέτει μηχανισμό ασφαλούς απόρριψης, που απελευθερώνει ανέπαφα τη σκόνη και τη βρωμιά βαθιά στον κάδο σας, με μία μόνο κίνηση.

Πλύνετε τα λευκά σας είδη

Τα σεντόνια παγιδεύουν τα κύτταρα του δέρματος που απομακρύνονται ενώ κοιμάστε, καθώς και τη σκόνη και τα ακάρεα που τρέφονται από αυτήν. Αυτά τα παράσιτα δημιουργούν στη συνέχεια υποπροϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Για να τα ξεφορτωθείτε, πλύνετε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες. Κρατήστε επιπλέον μαξιλάρια σε μια ντουλάπα και ελαχιστοποιήστε τα διακοσμητικά.

Πλύνετε τα μαξιλάρια σας

Η σκόνη και τα ακάρεα της σκόνης αγαπούν επίσης τα μαξιλάρια. Ευτυχώς, μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριό σας (ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας). Κάντε δύο ανά φορτίο για να το διατηρήσετε ισορροπημένο—μία φορά με απορρυπαντικό (χρησιμοποιήστε υγρό, οι σκόνες μπορούν να αφήσουν υπολείμματα) και ξανά χωρίς. Στη συνέχεια στεγνώστε σε μέρος με ήλιο. Για να μειώσετε τη αγγαρεία σε δύο φορές το χρόνο, προστατέψτε τα μαξιλάρια με περιβλήματα κατά των ακάρεων.

Απογυμνώστε τα παράθυρα

Οι κουρτίνες είναι τεράστιοι συλλέκτες βρωμιάς, γι’ αυτό καθαρίζετε τακτικά, ακολουθώντας τις οδηγίες φροντίδας. Για πιο γρήγορο καθαρισμό, επιλέξτε περσίδες. αυτές με λεία υφή που παγιδεύουν λιγότερη σκόνη. Με ένα βρεγμένο πανί, μπορείτε να τα επαναφέρετε στην αρχική τους αίγλη.

Καθαριστής αέρα Dyson

 

Τη φροντίδα απογειώνει ο καθαριστής αέρα και υγραντήρας PH3A Purifier Humidify & Cool Autoreact, που αφαιρεί το 99,9% των βακτηρίων και των ιών που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, όπως επίσης τη γύρη, τα λοιπά αλλεργιογόνα, τον καπνό. Έτσι δημιουργεί ένα απολύτως υγιεινό κλίμα και μια αίσθηση που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με περίπατο σε δάσος. Παράλληλα, και καθώς οι μονάδες θέρμανσης και κλιματισμού μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στον οικιακό αέρα, η εν λόγω πρωτοποριακή συσκευή διατηρεί αυτόματα το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο χώρο, υγραίνοντας τον αέρα και προσφέροντας ένα ιδανικό μικροκλίμα που δεν απέχει πολύ από τη θαλασσινή αύρα. Επιπλέον, το φίλτρο HEPA H13 που ενσωματώνει μπορεί να παγιδεύσει σωματίδια εντελώς αόρατα, μεγέθους ως και 0.1 microns, ενώ χάρις στον ενεργό άνθρακα που περιέχει αφαιρεί τις δυσάρεστες οσμές. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής είναι αποδεδειγμένη, καθώς σε εργαστηριακό έλεγχο σε δωμάτιο που περιείχε τον ιό της γρίπης (H1N1), μετά από 60’ λειτουργίας της, η συγκέντρωση του αερομεταφερόμενου ιού στο δωμάτιο μειώθηκε κατά 99%!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.