Φωτίστε το τραπέζι σας με αυτό το ζωηρό και γευστικό κοτόπουλο με λεμόνι και σκόρδο. Η πικάντικη μαρινάδα προσθέτει μια έκρηξη φρεσκάδας σε κάθε μπουκιά, καθιστώντας την ένα τέλειο γεύμα για κάθε περίσταση.
Συστατικά:
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (περίπου 600 γρ.)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
Μέθοδος:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ξερή ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί ομοιόμορφα. Μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για μέγιστη γεύση.
- Προθερμαίνουμε τη σχάρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μαγειρέψτε τα στήθη κοτόπουλου για περίπου 6-8 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
- Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε με τις αγαπημένες σας πλευρές.
Καλή επιτυχία!