Κρέπα με Σοκολάτα και Χαλβά

0

Η κρέπα αυτή είναι ένας συνδυασμός δυο αγαπημένων γεύσεων: σοκολάτας και χαλβά. Απολαύστε την ως γλυκό ή και ως πλούσιο πρωινό.

Συστατικά:

  • 1 κούπα (125γρ) αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για αλμυρές κρέπες) ή 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (για γλυκές κρέπες)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 κούπα (360ml) γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διατροφικό υποκατάστατο όπως αμυγδαλόγαλα ή σόγια)
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ή φυτικό λάδι
  • Προαιρετικά: 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια για γλυκές κρέπες100γρ μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
  • 100γρ χαλβάς, τριμμένος
  • Λίγη βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι ή τη ζάχαρη για να αποφύγετε τυχόν σβόλους.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο ή το φυτικό λάδι. Αν επιλέξατε γλυκές κρέπες και θέλετε, προσθέστε και τη βανίλια.
  3. Προσθέστε σταδιακά το μίγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά συστατικά, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη για να αποφύγετε τη δημιουργία σβόλων. Συνεχίστε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
  4. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. Αυτό βοηθάει το αλεύρι να απορροφήσει τα υγρά και τις κρέπες να γίνουν πιο τρυφερές.
  5. Ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι ή ειδικό τηγάνι για κρέπες σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και λαδώστε ελαφρώς.
  6. Χρησιμοποιήστε περίπου 1/4 της κούπας του μείγματος για κάθε κρέπα, ρίχνοντας το στο κέντρο του τηγανιού και κινώντας το γρήγορα ώστε να καλύψει τον πάτο ομοιόμορφα.
  7. Ψήστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και να μπορούν εύκολα να ανατραπούν.Ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίξτε μια δόση ζύμης, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
  8. Ψήστε την κρέπα μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, στρίψτε την και ψήστε για λίγα ακόμη δευτερόλεπτα.
  9. Απλώστε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίστε με τον τριμμένο χαλβά.
  10. Διπλώστε την κρέπα και σερβίρετε ζεστή.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.