Το τζατζίκι είναι ένα κλασικό ελληνικό ορεκτικό, δροσερό και γευστικό, που συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα και λαχανικά. Η βάση του είναι το γιαούρτι, το αγγούρι και το σκόρδο.
Υλικά:
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Τρίψτε το αγγούρι και στραγγίστε το καλά για να απομακρύνετε τα περιττά υγρά.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Αν θέλετε, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Αφήστε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις.
Καλή απόλαυση!