Μαγειρεύοντας με ένα Air Fryer – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

0

Σκέφτεσαι να πάρεις Air Fryer ρομπότ τηγανίσματος; Και πολύ καλά κάνεις! Θα μπορείς να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου τηγανιτά αλλά χωρίς το περίσσιο τηγανόλαδο και τα λίπη. Μόλις με μία σταγόνα λάδι θα έχεις τηγανιτές πατάτες, κοτομπουκιές, τυροπιτάκια, κρέας, ψητά λαχανικά, onion rings και πολλά άλλα, μόλις σε λίγα λεπτά! Μέχρι και cupcakes μπορείς να κάνεις. Εάν πάλι έχεις air fryer και ψάχνεις μερικά χρήσιμα tips για την καλύτερή του χρήση, είσαι στο σωστό κείμενο. Πως μαγειρεύουμε με ένα air fryer, πως το καθαρίζουμε, πόσος χρόνος απαιτείται και ό,τι άλλο θέλεις να μάθεις, υπάρχει παρακάτω.

Τα air fryer ρομπότ είναι πολύ οικονομικά σε σχέση με έναν κανονικό φούρνο, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά εάν είσαι φοιτήτρια ή ζεις σε μικρό σπίτι μόνη σου. Θα τα βρεις σε τιμές που κυμαίνονται από 40€ έως 100€, αναλόγως την μάρκα και την χωρητικότητα του κάδου τους, εκεί που μαγειρεύεται το φαγητό. Ένας μέτριος κάδος, 3 λίτρων, αρκεί για να τηγανίσεις μία πατάτα ή μία μπριζόλα. Το πιο συνηθισμένο air fryer είναι αυτό που μοιάζει κάπως με καφετιέρα, που έχει κάδο με χερούλι. Υπάρχουν και άλλου είδους που κάνουν εξίσου καλά την δουλειά τους. Επίσης, προσφέρει και πολύ πιο οικονομικό μαγείρεμα, καθώς δεν καταναλώνει το ρεύμα που απαιτεί ένας συνηθισμένος φούρνος.

air fryer

Πως μαγειρεύεις τα φαγητά στο air fryer;

Σε αντίθεση και με τους φούρνους και με την κλασική φριτέζα, χρησιμοποιούν την δύναμη του καυτού αέρα για να «τηγανίζουν» τα φαγητά σου. Υποτίθεται ότι δεν απαιτείται καθόλου λάδι καθώς είναι αντικολλητικό, ωστόσο καλό είναι να χρησιμοποιείς μία έστω σταγόνα για πιο crispy και νόστιμο αποτέλεσμα. Ιδανικό θα είναι να βρεις ένα σπρέι λαδιού που είναι για μαγείρεμα και να ψεκάζεις από μία φορά τον κάδο του air fryer κάθε φορά που θα ετοιμάσεις κάτι. Ωστόσο, τα κατεψυγμένα προϊόντα, όντως δεν απαιτούν σχεδόν καθόλου λάδι.

Διαβάστε ακόμη: Γρήγορες και τέλειες βάφλες κάθε φορά!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.