Μένουμε Σπίτι και κάνουμε #piopolla, οργανώνοντας δημιουργικά το παιδικό δωμάτιο με τις προτάσεις της ΙΚΕΑ!

0

Οι τελευταίες (δύσκολες) μέρες μας έχουν φέρει όλους αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, δείχνοντας υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που απειλούνται περισσότερο από τον COVID-19. Για αυτό και το «Μένουμε Σπίτι» δεν αποτελεί κάποιο χαρωπό trend, αλλά πράξη υψίστης σημασίας, την οποία όλοι μας καλούμαστε να ακολουθήσουμε με ευλάβεια.

Όσο κι εάν φαίνεται δύσκολο, στο μυαλό μας αυτή η παραμονή στο σπίτι δεν θα πρέπει να γίνει συνώνυμη του «εγκλεισμού» και της απομόνωσης, αλλά να αποτελέσει το έναυσμα για ακόμη περισσότερη δημιουργία. Άλλωστε υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε  για το χρονικό διάστημα που θα βρισκόμαστε στο σπίτι μαζί με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και που πριν λόγω έλλειψης χρόνου δεν είχαμε τη δυνατότητα. Αυτό είναι και το θετικό μήνυμα που θα πρέπει να περάσουμε και στα παιδιά μας, τα οποία ύστερα από το κλείσιμο των σχολείων περνούν αναγκαστικά όλη την ημέρα στο σπίτι, λησμονώντας το σχολείο, τους φίλους, την αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς, αλλά και τις καθημερινές δραστηριότητες τους.

Στον μικρόκοσμο των παιδιών βέβαια, η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι πολλές φορές συνεπάγεται και με ακόμη παραπάνω παιχνίδι, καθώς ο ελεύθερος χρόνος που έχουν στη διάθεση τους είναι πολύ περισσότερος. Έτσι λοιπόν, τις τελευταίες μέρες οι μαμάδες θα έχουν παρατηρήσει να απλώνεται σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού ένας «στρατός» από παιδικά παιχνίδια.  Αυτοκινητάκια, εξωγήινοι μαχητές, τουβλάκια, κούκλες, σετ μαγειρικής, κουζινικά σκεύη και είδη μακιγιάζ, επιτραπέζια, βιβλία και πάζλ… μεταμορφώνουν σχεδόν κάθε δωμάτιο του σπιτιού (και κυρίως το σαλόνι που παραδοσιακά έχει και τον μεγαλύτερο χώρο) σε μίνι… παιδότοπους, όπου δε μένει ούτε ένα εκατοστό του δαπέδου ελεύθερο. Η ακαταστασία λοιπόν είναι και αυτή μέσα στο «παιχνίδι» και μέρος της δημιουργικής φαντασίας του κάθε παιδιού, για αυτό και προτού οι μαμάδες ανεβάσουν υψηλή πίεση, βλέποντας μια θάλασσα από παιχνίδια να κατακλύζει το σπίτι, έρχονται οι μοναδικές και πρακτικές λύσεις της ΙΚΕΑ . Προτάσεις πολύχρωμες και ξεχωριστές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν στο να συμμαζέψετε το παιδικό δωμάτιο και να το κρατήσετε όμορφο και οργανωμένο κάθε στιγμή της ημέρας.

Κάνοντας μια διαδικτυακή επίσκεψη στα προϊόντα της IKEA που αφορούν στα παιδικά κουτιά αποθήκευσης, θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία, η οποία μπορεί να ταιριάξει με κάθε στυλ διακόσμησης που διαθέτει το παιδικό δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας ειδικά κουτιά από 100% πολυεστέρα (ένα υλικό που συνδυάζει αντοχή και προστασία από βλαβερές ουσίες), πρόκειται για μια ιδανική λύση για μικρά αντικείμενα ή ρούχα. Μάλιστα, σε περίπτωση που διαθέτει μπροστινό πλέγμα, μπορείτε με μεγάλη ευκολία να δέιτε τι υπάρχει στο εσωτερικό του κουτιού, ενώ μάλιστα μεταφέρεται πανεύκολα! Επειδή βέβαια η πρακτικότητα είναι το Α και το Ω στη σωστή οργάνωση του παιδικού δωματίου, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μία αποθηκευτική λύση που σας δίνει τη δυνατότητα να την κρεμάσετε από το κρεβάτι του παιδιού σας, με χαρακτηριστική άνεση. Οι συγκεκριμένες θήκες μπορούν να προσαρτηθούν εύκολα σε κάθε κρεβάτι και το ευχάριστο είναι ότι μπορείτε να τις καθαρίσετε εύκολα, με τη χρήση ενός βρεγμένου πανιού! Και φυσικά οι επιλογές που έχετε για τη σωστή οργάνωση και διακόσμηση του παιδικού δωματίου δεν σταματούν εδώ, καθώς ένα διακριτικό αναλόγιο είναι ότι πρέπει για να τοποθετήσετε εκεί τα βιβλία του παιδιού σας. Το παιδί σας μπορεί εύκολα να βρεί το αγαπημένο του βιβλίο, καθώς όλα τα εξώφυλλα είναι ορατά. Μάλιστα, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τη βάση για τα βιβλία στην αγαπημένη σας γωνιά, όταν είναι ώρα για μία ιστορία. Και επειδή όπως προαναφέραμε, τα παιδιά λατρεύουν να γεμίζουν ΟΛΑ τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού με τα αγαπημένα τους παιχνίδια, τότε μία λύση που είναι συγχρόνως σούπερ διασκεδαστική για το συμμάζεμα είναι ένα κουτί αποθήκευσης παιχνιδιών με ροδάκια! Τα συγκεκριμένα αποθηκευτικά μέσα διευκολύνουν το παιδί να συγκεντρώσει εύκολα τα παιχνίδια του και να τα σύρει εύκολα και ομαλά στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Επίσης, σας συστήνουμε ένα μίνι βαλιτσάκι με πρακτικό χερούλι, στο οποίο θα μπορεί εκεί το παιδί να φυλάει και να ξεχωρίζει τα παιχνίδια και τα υπόλοιπα αντικείμενα του! Είναι απλώς must και κάτι μας λέει ότι το βλαστάρι σας θα το λατρέψει (αφήστε που μπορείτε να γράψετε και τα περιεχόμενα του στην ειδική ετικέτα)! Τέλος, ένα όμορφο, πολύχρωμο καλάθι με χώρο για όλα σας τα πράγματα, από παιχνίδια και ρούχα μέχρι σημαντικά προσωπικά αντικείμενα ταιριάζει παντού και πάντα! 

Φυσικά, η σωστή και δημιουργική οργάνωση του παιδικού δωματίου δεν αφορά μόνο σε παιδικά παιχνίδια, αλλά και στο σωστό μάζεμα των ρούχων τους. Όταν οι ντουλάπες και τα συρτάρια γεμίζουν ασφυκτικά, τότε η IKEA μέσα από την πλούσια προϊοντική γκάμα της, σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πολλές διαφορετικές επιλογές από κουτιά ρούχων και παπουτσιών, έτσι ώστε να τα έχετε όλα «εν τάξη». Τα υφασμάτινα κουτιά με καπάκι είναι σίγουρα μια all-time classic λύση, καθώς εκεί μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε τα ρούχα της προηγούμενης σεζόν. Προσφέροντας υψηλή πρακτικότητα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε τόσο μέσα στην ντουλάπα σας, όσο και στο δάπεδο. Μάλιστα, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα από την υγρασία, καθως είναι ειδικά σχεδιασμένα για να… αντέχουν, διατηρώντας τα ρούχα στο εσωτερικό τους στεγνά! Φυσικά αντίστοιχη περιποίηση πρέπει να δείξετε και για τα παπούτσια του παιδιού σας, καθώς το δωμάτιο του δεν θα πρέπει να θυμίζει τη… γιορτή των παπουτσιών. Σε αυτη την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρεμαστή παπουτσοθήκη, η οποία θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε τεράστιο χώρο! Μάλιστα, πως θα σας φαινόταν η ιδέα να χρησιμοποιούσατε ειδικά κουτιά με διαφανές πλέγμα το ένα δίπλα στο άλλο, τα οποία μπορούν να διπλωθούν και να γίνουν επίπεδα;Παράλληλα, ένα χρήσιμο tip που όλες οι νοικοκυρές γνωρίζουν είναι ότι στην αποθήκευση των ρούχων, μια ειδική θήκη για ρούχα είναι must, καθώς προστατεύει τόσο από τη σκόνη, όσο και από την υγρασία – μούχλα. Ειδικότερα, για τα πιο «καλά» ρούχα είναι απαραίτητη, καθώς μόνο έτσι θα διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και επειδή ένα παιδικό δωμάτιο, δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το σαλόνι και η έξυπνη εξοικονόμηση χώρου είναι το παν, μην διστάσετε να προτιμήσετε μια λύση αποθήκευσης ρούχων με διαχωριστικά! Είναι βέβαιο ότι θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση!

Και μην ξεχνάτε, όλη η διαδικασία του συμμαζέματος είναι πιο διασκεδαστική και πιο διδακτική συγχρόνως, εάν την φέρνετε εις πέρας, μαζί με τα παιδιά σας! Κάντε λοιπόν το συμμάζεμα με θετική διάθεση και φροντίστε ώστε να μοιάζει με ένα δημιουργικό παιχνίδι που θα χαροποιήσει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας. Γιατί μπορεί να #menoumespiti, όμως παίρνουμε έμπνευση και ιδέες για την οργάνωση του σπιτιού μας από το ΙΚΕΑ.gr ! Μάλιστα, μπορείτε να επωφεληθείτε απο την δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 50€ σε όλη την Ελλάδα. Στο σπίτι μας άλλωστε κάνουμε #piopolla!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.