Μένουμε Σπίτι και κάνουμε #piopolla με την ΙΚΕΑ! 8 έξυπνα tips για να δώσετε άλλον αέρα στο μπάνιο σας!

0

Οι περισσότεροι από εμάς, αναγκαζόμαστε να είμαστε εκτός σπιτιού για πάρα πολλές ώρες. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις ισχύει αυτό που λέμε ότι «δεν μας βλέπει το σπίτι μας», εξαιτίας της πολυάσχολης καθημερινότητας μας. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες λόγω των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν για τη μείωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού και την ανάγκη να μείνουμε όλοι στο σπίτι, ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος πιο… δημιουργικός κόσμος, καθώς υιοθετώντας μια πιο θετική στάση πλέον μπορούμε να κάνουμε #piopolla με τη διακόσμηση και τη σωστή οργάνωση κάθε δωματίου. Άλλωστε, η έλλειψη χρόνου τώρα δεν αποτελεί «δικαιολογία»!

Πως θα σας φαινόταν λοιπόν η ιδέα να εστιάσετε παραπάνω στο μπάνιο σας, το δωμάτιο εκείνο του σπιτιού, στο οποίο έχει αποδειχθεί ότι δίνουμε τη λιγότερη σημασία; Το εν λόγω δωμάτιο εκτός του ότι πρέπει να είναι πρακτικό, καθώς εκεί λαμβάνουν χώρα όλες οι διαδικασίες προσωπικής υγιεινής, πρέπει να είναι σωστά οργανωμένο και καλαίσθητο. Το σύνηθες πρόβλημα βέβαια του μπάνιου είναι ο περιορισμένος χώρος του. Έτσι, το μπάνιο δεν χρειάζεται απλώς να είναι λειτουργικό, αλλά να είναι επιπλέον λειτουργικό σε ελάχιστα τετραγωνικά! Για αυτό και σκεφτήκαμε 8 έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε σωστά και δημιουργικά το μπάνιο σας, χαρίζοντας έναν άλλο αέρα σε αυτή την κάπως… «παραμελημένη» γωνιά του σπιτιού. Για πάμε όμως να δούμε τα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε:

1) Προτιμήστε έναν καθρέπτη με ράφια, ο οποίος πάντοτε δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου, ακόμη κι εάν το μπάνιο σας εκτείνεται σε ελάχιστα τετραγωνικά. Παράλληλα, προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα, καθώς μπορείτε να τοποθετήσετε στα ράφια του, όλα τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

2) Μην παραλείψετε ένα πρακτικό και ευρύχωρο καλάθι, το οποίο είναι διαχρονικό «must» και για κάθε χρήση! Για παράδειγμα, μέσα σε αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε από καλλυντικά και αξεσουάρ μαλλιών μέχρι σαπούνι και πετσέτες χεριών, ακόμη και τα ρούχα που βγαίνουν από το πλυντήριο (εάν αυτό βρίσκεται μέσα στο μπάνιο).

3) Κερδίστε ακόμη περισσότερο χώρο, με έναν πάγκο αποθήκευσης που σας δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσετε στο εσωτερικό του και να οργανώσετε στην εντέλεια, τις πετσέτες και τα λοιπά αξεσουάρ σας.

4) Τοποθετήστε μια γωνιακή ραφιέρα, η οποία θα σας λύσει τα χέρια, κάνοντας το μπάνιο σας να δείχνει ακόμη πιο μεγάλο! Σαμπουάν, αφρόλουτρα και σφουγγάρια παραμένουν στη θέση τους, χάρη στα ανυψωμένα άκρα από όλες τις πλευρές.

5) Προσθέστε μια κρεμάστρα πόρτας, η οποία θα βάλει μια και καλή τέλος στην ακαταστασία που μπορεί να προκληθεί από τις πεταμένες πετσέτες και τα μπουρνούζια που κείτονται δεξιά κι αριστερά.

6) Κάντε ξεχωριστή… ατμόσφαιρα με ένα ειδικό φωτιστικό που σας παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης. Το εν λόγω ασφαλές φωτιστικό, κάνοντας χρήση λαμπτήρων LED προσφέρει 85% λιγότερη κατανάλωση και 20 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σε σύγκριση με τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.

7) Δημιουργήστε μια παιδική «γωνιά»! Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξετε έναν χώρο όπου τα παιδιά θα τον νιώθουν πιο «οικείο» και αυτό μπορείτε να το πετύχετε με χρωματιστές πετσετούλες σε παιχνιδιάρικο τόνο  ή με έναν ειδικό πίνακα αποθήκευσης με βεντούζες, ο οποίος μαθαίνει στο παιδί σας πώς να πλένει τα δόντια του και να χτενίζεται μόνο του.

8) Χρησιμοποιήστε κουτάκια στο ίδιο στυλ και χρώμα αλλά με διαφορετικό μέγεθος για να προστατέψετε καλύτερα τα καλλυντικά σας, διατηρώντας ομοιομορφία και λειτουργικό χαρακτήρα (ποτέ ξανά δεν θα ψάχνετε άδοξα για το αγαπημένο σας κραγιόν).

Τα παραπάνω είναι ορισμένες από τις λύσεις που είχαμε την ευκαιρία να επιλέξουμε μέσα από την τεράστια προϊοντική γκάμα της IKEA, φυσικά πάντοτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας έμπνευση για να δώσετε στο μπάνιο σας το στυλ που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Είμαστε βέβαιοι ότι γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι οι επιλογές σας έιναι πραγματικά ανεξάντλητες. Και μην ξεχνάτε το μπάνιο σας είναι το δωμάτιο του σπιτιού που μπορεί να κάνει τη διαφορά! Γιατί μπορεί να #menoumespiti, όμως παίρνουμε έμπνευση και ιδέες για την οργάνωση του σπιτιού μας από το ΙΚΕΑ.gr ! Μάλιστα, τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε από την δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 50€ σε όλη την Ελλάδα. Στο σπίτι μας άλλωστε μας αρέσει να κάνουμε #piopolla!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.