Καθώς είναι Μ. Παρασκευή και νηστεύουμε και από το λάδι…εδώ είναι μια δυναμωτική και γευστικότατη σαλάτα κινόα που θα σου δώσει την ενέργεια που ζητάς!
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Ξεπλύνετε την κινόα σε ένα διχτυωτό σουρωτήρι και προσθέστε τη σε μια μέτρια κατσαρόλα με το νερό.
- Αφήνουμε την κινόα να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα και να απορροφηθεί το νερό.
- Αφράτε την κινόα με ένα πιρούνι και τη μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τα μαύρα φασόλια, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι και τον κόλιαντρο στο μπολ.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Ρίχνουμε τη σαλάτα να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρετε αμέσως τη σαλάτα κινόα ή φυλάξτε τη σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Καλή Ανάσταση!