Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πλύνεις τα ρούχα στο χέρι στο νεροχύτη!

0

Το πλύσιμο των ρούχων στο χέρι είναι μακράν η πιο ήπια προσέγγιση. Σας επιτρέπει να μεταχειρίζεστε τα ρούχα σας με εξαιρετική φροντίδα σε όλη τη διαδικασία καθαρισμού. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μη διστάσετε να πλύνετε τα ρούχα του ίδιου χρώματος και τύπου υφάσματος. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε την ετικέτα φροντίδας για να προσδιορίσετε τον τύπο του υφάσματος

Από εκεί, εντοπίστε το καλύτερο απορρυπαντικό . Οποιοδήποτε τυπικό υγρό ή απορρυπαντικό σε σκόνη θα πρέπει να λειτουργεί για τα περισσότερα είδη. Τα ευαίσθητα υφάσματα μπορεί να απαιτούν κάτι πιο απαλό, όπως απορρυπαντικό λεπτών υφασμάτων ή ήπιο υγρό πιάτων.

Αντιμετωπίστε τους λεκέδες

Για να το κάνετε αυτό, απλώστε απαλά το απορρυπαντικό για την αφαίρεση λεκέδων ή το υγρό πιάτων στον λεκέ με τα δάχτυλά σας (αποφύγετε το τρίψιμο!)

Γεμίστε το νεροχύτη με νερό — χλιαρό ή ζεστό, ανάλογα με τις ετικέτες φροντίδας του ρούχου σας

Το μαλλί, το μετάξι και τα έντονα χρώματα καθαρίζονται καλύτερα σε κρύο νερό. Καθώς το νερό τρέχει, προσθέστε τη συνιστώμενη δόση απορρυπαντικού. Περιστρέψτε το απορρυπαντικό στο νερό για να βεβαιωθείτε ότι έχει διαλυθεί πλήρως, στη συνέχεια βάλτε το ρούχο στο νερό και πιέστε το απαλά προς τα κάτω για να το βυθίσετε πλήρως. Ενώ μουλιάζει, πιέστε απαλά το αφρισμένο νερό μέσα από το ρούχο αρκετές φορές. Το νερό μπορεί να αλλάξει χρώμα, αλλά μπορεί να είναι περίσσεια βαφής, η οποία δεν πρέπει να προκαλεί απώλεια χρώματος.

Ξεπλύνετε καλά

Εάν έχετε ψεκαστήρα στη βρύση σας, τοποθετήστε οποιαδήποτε ελαφριά ρούχα, όπως κολάν ή μαγιό, σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε. Διαφορετικά, γεμίστε το νεροχύτη με δροσερό, καθαρό νερό, βυθίστε το ρούχο και πιέστε το νερό μέχρι να ξεπλυθεί. Επαναλάβετε όσο χρειάζεται.

Αφαιρέστε την περίσσεια νερού

Επειδή το στύψιμο των βρεγμένων, ευαίσθητων υφασμάτων μπορεί να προκαλέσει ζημιά, ανασηκώστε προσεκτικά το ρούχο με τα δύο χέρια και πιέστε απαλά όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Στη συνέχεια, απλώστε το σε μια απορροφητική πετσέτα και κυλήστε την πετσέτα και το ρούχο μαζί μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Φροντίστε να μεταχειρίζεστε το ρούχο σας απαλά.

Σωστό στέγνωμα

Για να αποτρέψετε τα ευαίσθητα, ειδικά τα πλεκτά, να μην τεντωθούν χωρίς σχήμα, απλώστε τα να στεγνώσουν. Για επιπλέον φροντίδα (και για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος), τοποθετήστε πουλόβερ ή μαγιό πάνω από μια στεγνή πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα. Μόλις στεγνώσει το μπροστινό μέρος, αναποδογυρίστε το.

Πώς να πλένετε σουτιέν και ευαίσθητα εσώρουχα

Ενώ το να πετάξετε το σουτιέν σας στο πλυντήριο μπορεί να φαίνεται σαν μια γρήγορη λύση, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να τρυπήσετε το ύφασμα σε χρόνο μηδέν. Το πλύσιμο των σουτιέν σας στο χέρι συνιστάται, καθώς βοηθά τα εσώρουχά σας να διατηρήσουν το σχήμα και τη φόρμα τους.

  • Γεμίστε τον νεροχύτη με χλιαρό νερό, εκτός εάν η ετικέτα φροντίδας του σουτιέν σας προσδιορίζει διαφορετική θερμοκρασία νερού. Καθώς το νερό τρέχει, προσθέστε ένα απαλό απορρυπαντικό. Βεβαιωθείτε ότι το απορρυπαντικό έχει διαλυθεί πλήρως πριν προσθέσετε εσώρουχα.
  • Τοποθετήστε προσεκτικά το σουτιέν στο σαπουνόνερο και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά. Δουλέψτε απαλά το διάλυμα σαπουνάδας σε όλες τις γωνίες του σουτιέν.
  • Ξεπλύνετε καλά. Εάν έχετε ψεκαστήρα στη βρύση σας, τοποθετήστε το σουτιέν σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε καθαρό. Διαφορετικά, γεμίστε το νεροχύτη με φρέσκο δροσερό νερό, βυθίστε το σουτιέν και πιέστε απαλά το νερό για να ξεπλυθεί.
  • Πιέστε απαλά, δώστε σχήμα και στεγνώστε. Για να απαλλαγείτε από την περίσσεια νερού, πιέστε απαλά το νερό από τους ιμάντες και την πλάτη ή ταμπονάρετε το (συμπεριλαμβανομένων των cups) με μια πετσέτα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.