Ο ξεχωριστός Virgil Abloh, υπογράφει τη σειρά MARKERAD από την IKEA που είναι η… επιτομή του design και του μοντέρνου lifestyle!

0

O Virgil Abloh είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς καλλιτέχνες που έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλοή art projects στο χώρο της μόδας (και ειδικότερα του street fashion). O Virgil μπήκε δυναμικά στον χώρο της μόδας το 2009 μαζί με τον διάσημο rapper Kanye West. Οι δύο τους ξεκίνησαν μια καλλιτεχνική συνεργασία (με την ίδρυση της Off-White) και από τότε ξεκίνησε ο δρομος του Virgil για την κορυφή… Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας του είναι ότι ο Abloh έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανούς που έφτασε στη θέση του artistic director στον Οίκο Luis Vitton , ενός γαλλικού οίκου μόδας που ανήκει στην high cuture, για αυτό και το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο για το 2018!

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ο απαράμμιλος γοητευτικός συνδυασμός ανάμεσα στο streetwear και στην υψηλή ραπτική και τωρά ο γνωστός δημιουργός αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και σε ένα άλλο πεδίο, ξεκινώνοντας μια εκπληκτική συνεργασία με την IKEA.  Καρπός των προσπαθειών τους είναι η πρωτοποριακή σειρά MARKERAD. H συγκεκριμένη σειρά επίπλων και αντικειμένων διακόσμησης διαθέτει εναλλακτικές πινελιές στο design και έχει στόχο να τραβήξει το ενδιαφέρον όλων εκείνων που μετακομίζουν για πρώτη φορά στο δίκο τους σπίτι και θέλουν να δώσουν πνοή στο όραμα του δικού τους προσωπικού χώρου.

Με μία διαφορετική προσέγγιση στο design, η νέα πολυαναμενόμενη σειρά αποτελείται από έπιπλα και αντικείμενα διακόσμησης που έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν όσους μετακομίζουν για πρώτη φορά μόνοι τους και θέλουν να «φτιάξουν» το πρώτο, πραγματικά δικό τους, σπίτι. Η συλλεκτική σειρά MARKERAD αποτελείται από καθημερινά αντικείμενα, τα οποία   μετατρέπονται σε εμβληματικά design κομμάτια, που κινούνται στα όρια μεταξύ λειτουργικότητας και τέχνης. Τα έπιπλα της σειράς περιλαμβάνουν:  τραπέζι με στοιχεία Σκανδιναβικού design του 1950, καρέκλα με ένα ιδιαίτερο στόπερ,  κρεβάτι και μία γυάλινη βιτρίνα MARKERAD, που αποτελεί ιδανική λύση αποθήκευσης και παρουσίασης ταυτόχρονα.

Η σειρά MARKERAD διαθέτει ακόμη παπλωματοθήκη και μαξιλαροθήκη, καθώς και  καλύμματα  κρεβατιού και μαξιλαριού, φτιαγμένα από βαμβάκι που παράγεται από βιώσιμες πηγές καλλιέργειας,  ενισχύοντας την φιλοσοφία ΙΚΕΑ γύρω από τη βιωσιμότητα. Η σειρά περιλαμβάνει ακόμη δύο εκκεντρικά χαλιά, όπου το ένα είναι μία μεγάλη απόδειξη, ίδια με την απόδειξη ΙΚΕΑ που ταιριάζει τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο, ενώ το άλλο επικοινωνεί το μήνυμα «Wet Grass» σε ένα ιδιαίτερο μοτίβο γρασιδιού.

Στην σειρά περιλαμβάνεται και ένας ιδιαίτερος καθρέπτης που ξεχωρίζει χάρη στη ρωγμή που δημιουργείται στην πάνω αριστερή γωνία του και οδηγεί σε οπτική παραμόρφωση. Η σειρά ολοκληρώνεται με τις statement τσάντες μεταφοράς MARKERAD, την εργαλειοθήκη της σειράς, το ρολόι, αλλά και τη φωτιζόμενη Mona Lisa, εμπνευσμένη από τον εμβληματικό πίνακα του Leonardo da Vinci, συνδυάζοντας το κλασικό και το σύγχρονο με πρωτοποριακό τρόπο.

Ο εμβληματικός Virgil Abloh, δήλωσε σχετικά με την κοινή φιλοσοφία και την συνεργασία του με την ΙΚΕΑ: «Η φιλοσοφία μου γύρω από το design ταιριάζει απόλυτα με τον Δημοκρατικό Σχεδιασμό  ΙΚΕΑ και την άποψη ότι το design δεν είναι μόνο για τους λίγους.» Με τη σειρά του ο Henrik Most, Υπεύθυνος Δημιουργικού ΙΚΕΑ συμπλήρωσε: «Ο Virgil δεν περιορίζει τον εαυτό του και δεν θεωρεί τον εαυτό του μόνο σχεδιαστή μόδας. Αυτό έχει ενδιαφέρον για εμάς, γιατί έχουμε δει ότι οι πελάτες μας αναζητούν διαφορετικές σειρές με ιδιαίτερα προϊόντα.»

Η συλλεκτική σειρά MARKERAD θα διατίθεται σε περιορισμένα κομμάτια από 1η Νοεμβρίου 2019 αποκλειστικά στο κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο στην Αθήνα. Ανακαλύψτε περισσότερα για τη σειρά στο ΙKEA.gr.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.