Έρευνα της LEROY MERLIN για το DIY στην Ελλάδα: Περισσότερες γυναίκες και νέοι ενεργοποιούνται στο «Φτιάξτο μόνος σου» (DIY)!

0

Οι ιδιοκατασκευές και η βελτίωση του σπιτιού είναι από τις δραστηριότητες και ασχολίες που κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια και για πολλούς λόγους, κάτι που επιβεβαιώνεται από την έρευνα της LEROY MERLIN η οποία πραγματοποιήθηκε για 3η φορά την τελευταία 3ετία.

Στην κατηγορία αρχάριοι DIYers αυτοί δηλαδή που ξεκίνησαν να ασχολούνται πρόσφατα με τις ιδιοκατασκευές στην πρώτη θέση βρίσκονται οι γυναίκες σε ποσοστό 68% (2019) έναντι του 64% (2018). Οι γυναίκες έχουν ενισχύσει και συνολικά τη θέση τους στην κατηγορία «προχωρημένοι DIYers», φθάνοντας το 29%. Αυξημένο ενδιαφέρον δείχνουν και οι νέοι σε σχέση με το παρελθόν: οι αρχάριοι ηλικίας 25-34 έχουν φθάσει το 25% των ερωτηθέντων, σε σχέση με το 23% του 2018. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό αυτών που καταπιάνονται με το DIY και τα κάνουν όλα «προχωρημένοι DIYers», καθώς το ποσοστό αυτής της κατηγορίας έχει ανέβει στο 10%, ενώ το 2018 ήταν 7%.

Είναι ενδιαφέρον επίσης πως μόνο το 20% των ερωτηθέντων δεν ασχολείται καθόλου με τις όποιες εργασίες επισκευής, κατασκευής, ανακαίνισης ή διακόσμησης του σπιτιού του. Το υπόλοιπο 80% ασχολείται είτε ενεργά είτε περιστασιακά.

Όσον αφορά την πόλη «πρωταθλήτρια» η οποία δηλώνει πως καλύπτει μόνη της τις κατασκευές και ανάγκες βελτίωσης του σπιτιού, δεν είναι άλλη από την Λάρισα, τουλάχιστον μεταξύ των πόλεων που η LEROY MERLIN έχει παρουσία και στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι όσο πιο μικρή είναι η πόλη, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι μπορούν να καλύψουν όλες τις κατασκευές και τις ανάγκες βελτίωσης του σπιτιού από μόνοι τους. Έτσι, στη Λάρισα ένα 18% δηλώνει πως μπορεί να αναλάβει όλα τα σχετικά project, στη Θεσσαλονίκη το 12%, ενώ στην Αθήνα μόνο το 5%.

Η LEROY MERLIN έχει στο κέντρο της φιλοσοφίας της την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που την τιμούν με την προτίμησή τους, καθώς και την εξασφάλιση μιας μοναδικής εμπειρίας σε κάθε επαφή. Με το #HOMISTAS lab, στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την κοινότητα των DIYers. Αν θέλετε να ξεκινήστε και εσείς το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του DIY, απλά επισκεφθείτε μας στο κατάστημα της Β. Σοφίας ή εγγραφείτε στα σεμινάρια των #HOMISTAS.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.