Παγωμένο ρόφημα καρπούζι

0

Το ρόφημα καρπούζι, που συχνά αναφέρεται ως χυμός καρπουζιού ή agua fresca de sandia, είναι ένα δροσιστικό και ενυδατικό ρόφημα που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του καρπουζιού με μια έκρηξη αναζωογονητικής γεύσης. Αυτό το απολαυστικό ρόφημα παρασκευάζεται ανακατεύοντας ή αποχυμώνοντας κομμάτια φρέσκου καρπουζιού και μπορεί να περιλαμβάνει πρόσθετα συστατικά όπως χυμό λάιμ, φύλλα μέντας ή μια νότα μελιού για μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Πέρα από την ακαταμάχητη γεύση του, το ρόφημα καρπούζι μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά οφέλη για την υγεία. Γεμάτο με απαραίτητες βιταμίνες Α και C, καθώς και ηλεκτρολύτες που προάγουν την ενυδάτωση, όπως το κάλιο, αυτό το ρόφημα βοηθά στην υποστήριξη ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος και στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων ενυδάτωσης. Επιπλέον, το καρπούζι περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό γνωστό για τις δυνατότητές του να μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών και να προάγει την υγεία της καρδιάς.

Δεν χρειάζεστε αποχυμωτή ή μπλέντερ για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο ρόφημα καρπουζιού. Φτιάξτε το λίγες ώρες νωρίτερα γιατί είναι καλύτερα να το σερβίρετε παγωμένο.

Συστατικά

  • 550gr καρπούζι, ξεφλουδισμένο, αφαιρούμενοι σπόροι, ψιλοκομμένο
  • ¼ λεμόνι, μόνο χυμός
  • φρέσκα φύλλα μέντας, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Πολτοποιήστε το καρπούζι σε ένα μπολ και μετά ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού.
  2. Κοσκινίστε το καρπούζι σε μια κανάτα και πιέστε απαλά τον πολτό για να βγάλετε όλο το ζουμί.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό σε ποτήρια γεμάτα πάγο και γαρνίρουμε με το δυόσμο.

Είτε το απολαμβάνετε σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα είτε ως αναζωογονητική επιλογή μετά την προπόνηση, το ρόφημα καρπούζι προσφέρει έναν θρεπτικό και νόστιμο τρόπο για να παραμένετε ανανεωμένοι ενώ θρέφετε το σώμα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Καλή απόλαυση!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.