Η δημοφιλής σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο γίνεται πιο δημιουργική προσθέτοντας ζυμαρικά, αλλά εξακολουθεί να έχει τα τραγανά κρουτόν και το κρεμώδες, πικάντικο dressing που όλοι αγαπάμε.
Συστατικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 500ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 320g farfalle
- 2 χούφτες σκέτα κρουτόν
- 1 Little Gem μαρούλι, ψιλοκομμένο
- μικρές χούφτες ρινίσματα παρμεζάνας
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το dressing
- 4 φιλέτα γαύρου σε λάδι, στραγγισμένα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαφριά μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- ¼ λεμόνι, μόνο χυμός
Μέθοδος
- Βάζουμε το κοτόπουλο και τον ζεστό ζωμό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προσθέστε τους φιόγκους ζυμαρικών στο τηγάνι μαζί με μια γενναιόδωρη πρέζα θαλασσινό αλάτι. Συμπληρώστε με βραστό νερό αν χρειάζεται και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε κάτω από την κρύα βρύση. Αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
- Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ του Καίσαρα, βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού σε ένα μίνι κουπάτ ή πολυκόφτη, αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού για γεύση.
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέσα στα ζυμαρικά μαζί με το dressing, τα κρουτόν, το τριμμένο μαρούλι και την περισσότερη παρμεζάνα, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά. Καρυκεύστε με περισσότερο μαύρο πιπέρι για γεύση.
- Μοιράστε τη σαλάτα ζυμαρικών σε τέσσερα μπολ και γαρνίρετε με τα κρατημένα τρίμματα παρμεζάνας.
Καλή απόλαυση!