Πανεύκολες πεταλούδες από σοκολάτα που εντυπωσιάζουν!

0

Όλες έχουμε αδυναμία στα διακοσμητικά (κυρίως όταν τρώγονται και είναι φτιαγμένα από σοκολάτα). Ένα εύκολο σχέδιο για το επόμενο project σου μπορούν να είναι αυτές οι πανεύκολες πεταλούδες από σοκολάτα που θα εντυπωσιάσουν όποιους τις δει (και θα είναι έτοιμες σε max 5′-άντε 10′ την πρώτη φορά)!

Υλικά: 
Σοκολάτα (ξεκίνα με 100 γρ. περίπου) λευκή, γάλακτος ή μαύρη
προαιρετικά: χρώματα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη ή με βάση το λάδι

choc-butterfly-1Εκτέλεση:

Λιώσε τη σοκολάτα σου όπως θα έκανες για τα σοκολατάκια (όπου θα δεις και πολλά μικρά τρικ που θα σε βοηθήσουν να χειρίζεσαι τη σοκολάτα εύκολα) και ύστερα γέμισε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή μια αεροστεγή σακούλα (όπως αυτές με τη λιωμένη σοκολάτα).

Αν θες χρωματιστές πεταλούδες, μπορείς να χρωματίσεις λευκή σοκολάτα, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις χρώματα σε σκόνη ή με βάση τα έλαια, αλλιώς η σοκολάτα σου θα πάθει το σοκολατένιο ανάλογο της νευρικής κρίσης.

Έχεις δύο επιλογές για το σχέδιο της πεταλούδας σου. Μπορείς να τις φτιάξεις (με μολύβι) σε ελεύθερο σχέδιο σε ένα αντικολλητικό χαρτί, ή να βασιστείς σε ένα σχέδιο από το internet (όπου πάλι θα κάνεις το σχέδιο με μολύβι στο αντικολλητικό χαρτί, αλλά θα πατάς πάνω στις γραμμές του έτοιμου σχεδίου). Αν είσαι πολύ ριψοκίνδυνη μπορείς να δοκιμάσεις τη διαδικασία χωρίς σχέδιο, αλλά δε το προτείνω.

Άπλωσε το αντικολλητικό χαρτί σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας με την πλευρά με το μολύβι να κοιτάει προς τα κάτω (ώστε να μη τρως σοκολάτα με γραφίτη μετά). Με μια μύτη με λεπτή άκρη στο κορνέ σου ή με ένα μικρό κόψιμο στη μία κάτω γωνία της αεροστεγούς σακούλας ξεκίνα να σχεδιάζεις πάνω στο έτοιμο σχέδιο. Προσπάθησε να είσαι προσεκτική και να μη βάζεις πολλή δύναμη. Πάντα μπορείς να προσθέσεις επιπλέον σοκολάτα, ενώ είναι πιο δύσκολο να τη μαζεύεις. Πριν τελειώσεις αυτό το στάδιο, θυμίσου να προσέξεις ότι τα βασικά σημεία (το περίγραμμα από τα φτερά και το κυρίως σώμα) έχουν αρκετή σοκολάτα ώστε να μπορείς άφοβα να χειριστείς τη δημιουργία σου στο τέλος.

Μόλις η πρώτη πεταλούδα σου είναι έτοιμη, άσε τη να σκληρύνει σε θερμοκρασία δωματίου για 2-5′ λεπτά, μέχρι να μην είναι τελείως υγρή αλλά να μην έχει σκληρύνει τελείως ακόμα.  Άνοιξε ένα σχετικά μεγάλο βιβλίο στις μεσαίες σελίδες (αν δεν είσαι του διαβάσματος, μπορείς να αφήσεις το χαρτί στην επιφάνεια εργασίας, αλλά οι πεταλούδες θα είναι λιγότερο αληθοφανείς) και άπλωσε το μη-τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί, ώστε να εφάπτεται καλά (με την πλευρά με τη σοκολάτα να κοιτάει προς τα πάνω).

Άσε τη δημιουργία σου να στεγνώσει για άλλα 5′ (αν θες μπορείς να τοποθετήσεις την πεταλούδα/τις πεταλούδες και στο ψυγείο). Μόλις μπορείς να σηκώσεις το διακοσμητικό άφοβα, είναι έτοιμο να το απολαύσεις οπτικά και γευστικά!

 Πάντα να κρατάς τις σοκολατένιες σου δημιουργίες στο ψυγείο (ειδικά τώρα με τις ζέστες).

Χριστίνα Χατζημανώλη

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.