Πανέμορφα λουλούδια που αντέχουν τον χειμώνα – Θα δώσουν χρώμα στον κήπο σου

0

Αν και έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας την ανθισμένη φύση με την άνοιξη, αυτό δεν σημαίνει ότι τον χειμώνα δεν υπάρχουν πανέμορφα λουλούδια με έντονα χρώματα. Επιλέξτε τα και δείτε τον κήπο σας, το μπαλκόνι σας ή και τους εσωτερικούς σας χώρους να μεταμορφώνονται.

Βιόλα

Τίποτα καλύτερο από τα έντονα μωβ και κόκκινα χρώματα της βιόλας για να σε καλημερίσουν ένα κρύο πρωινό. Θα κρατήσουν όλον τον χειμώνα και θα βγάλουν αρκετούς σπόρους ώστε τα επόμενα χρόνια να ανθίσουν ξανά και ξανά.

λουλούδια χειμώνα

Κυκλάμινο

Ανοιχτό μωβ και ροζ χρώμα που θα σου φτιάξει κατευθείαν την διάθεση. Συνηθίζουν να βρίσκονται κοντά στο έδαφος ώστε να προστατεύονται από τη ζέστη, έτσι θα αντέξουν τις συνθήκες του χειμώνα εάν δέχονται το φως του ηλίου.

Chionodoxa forbesii

Το λουλούδι που πήρε το όνομα του από τις ελληνικές λέξεις «Χιόνι» και «Δόξα». Έτσι, και στα αγγλικά ονομάζεται “Glory of the Snow”. Εμφανίζεται αργά τον χειμώνα, στα χιόνια που πέφτουν τον Φεβρουάριο και μένουν ανθισμένα μέχρι την αρχή της άνοιξης. Είναι πολύ ανθετικά και χρειάζονται λίγο νερό μα πολύ ήλιο.

Κρόκος

Το άνθος του κρόκου είναι εξαιρετική επιλογή για να δώσεις χρώμα στο παρτέρι σου. Κράτησε τον μακριά από υγρασία και θα ευδοκιμήσει. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κρόκου είναι ότι τα λουλούδια του κλείνουν κατά την διάρκεια της νύχτας και όταν επικρατούν συννεφιασμένες μέρες.

Καλλωπιστικό λάχανο

Θα τρελαθείς στην ιδέα ότι το λάχανο θα μπορούσε να δείχνει τόσο όμορφο στον κήπο σου. Αυτή η ποικιλία λάχανου είναι μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς και δεν τρώγεται. Μπορεί να το έχεις δει να ομορφαίνει τα πεζοδρόμια πόλεων της Βορείου Ελλάδας. Το συναντάμε σε πολλούς χρωματισμούς από λευκό, κρεμ και πράσινο, μέχρι ροζ και μωβ. Το καλλωπιστικό λάχανο παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, όσο πιο χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες που επικρατούν το φθινόπωρο και το χειμώνα, τόσο πιο έντονοι είναι οι χρωματισμοί του

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.