Παιδικό δωμάτιο σε γήινους τόνους

0

Η ηθοποιός Jaime King απέκτησε πρόσφατα ένα αγοράκι αλλά είχε πρώτα φροντίσει ώστε ο μεγάλος της γιος, ο 20 μηνών James, να έχει το δικό του δωμάτιο στο σπίτι της οικογένειας στο Λος Άντζελες.

διακόσμηση παιδικού δωματίου

H Jaime King και ο γιος της James

Τα αρχικά σχέδια ήταν το δωμάτιο του μικρού James να είναι γραφείο αλλά η απρόοπτη δεύτερη εγκυμοσύνη ανάγκασε τους γονείς να το διαμορφώσουν τελικά σε παιδικό δωμάτιο. Έτσι, ο χώρος διαθέτει στοιχεία που δε συναντούμε συχνά σε παιδικό δωμάτιο όπως λευκό μάρμαρο στο δάπεδο και στο τζάκι και γυάλινο πολυέλαιο, αλλά η ηθοποιός δεν ήθελε η αλλαγή ιδιότητας του χώρου να μειώσει την αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας που αποπνέει το δωμάτιο με τις λευκές και γήινες αποχρώσεις, τα τεράστια γυάλινα παραθυρόφυλλα και την άμεση πρόσβαση στον κήπο.διακόσμηση παιδικού δωματίου

Έτσι, τη διακόσμηση του χώρου συμπληρώνουν αρμονικά τα καφέ δερμάτινα καθίσματα αλλά και ένας καναπές σε αχνό ροζ χρώμα. Άλλη μια πρωτοτυπία στο δωμάτιο του μικρού James. »Επειδή ο James είναι αγόρι δε σημαίνει πως όλα πρέπει να είναι μπλε. Το πρώτο έπιπλο που μπήκε στο δωμάτιο ήταν αυτός ο καναπές σε αχνή ροζ απόχρωση και ξεπεράσαμε το στερεότυπο πως το ροζ προορίζεται μόνο για κορίτσια. Το ροζ συμβολίζει και την αγάπη και χαρίζει τη ζεστασιά που θέλαμε στο χώρο» δήλωσε η King στο Cricket’s Circle. »Επίσης, το χρώμα του καναπέ ανέδειξε την απόχρωση του μαρμάρου ενώ το δερμάτινο ottoman ενισχύει το γήινο στοιχείο στο χώρο».διακόσμηση παιδικού δωματίου

Το δωμάτιο είναι τετράγωνο και έχει γυάλινα παράθυρα στις τρεις πλευρές. Έτσι, τοποθετήθηκαν τόσο διάφανες κουρτίνες που θα επιτρέπουν τη διάχυση του φωτός του ήλιου, όσο και ματ υφασμάτινες που θα το μπλοκάρουν όταν είναι απαραίτητο.

Κι επειδή δεν υπήρχε πρόβλεψη για αποθηκευτικούς χώρους στο δωμάτιο τα περισσότερα έπιπλα διαθέτουν χώρο αποθήκευσης, όπως το ottoman, ενώ ξύλινα ράφια προστέθηκαν στον τοίχο για να τοποθετηθούν εκεί τα παιχνίδια του James.

Η τελική πινελιά στο χώρο είναι τα μαξιλάρια με τα αρχικά που σχηματίζουν τη λέξη «Love».jaime-king-child-room-4

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.