Tips για το εφηβικό δωμάτιο

0

Όταν σχεδιάζετε τη διακόσμηση για το δωμάτιο ενός εφήβου, είναι σημαντικό να μην παραβλέψετε τις προτιμήσεις του, οι οποίες γίνονται πιο έντονες καθώς ωριμάζει και επηρεάζεται από τις σύγχρονες τάσεις και τους συνομηλίκους.

Ο καθορισμός της κατάλληλης στιγμής για τη μετάβαση ενός δωματίου στον χώρο ενός εφήβου είναι το κλειδί

Στην ιδανική περίπτωση, αυτή η μεταμόρφωση θα πρέπει να συμβεί μετά την εισαγωγή του παιδιού στο γυμνάσιο ή λίγο αργότερα. Καθώς ο έφηβος μεγαλώνει, το στυλ του υφίσταται μια ξαφνική αλλαγή. Η πραγματοποίηση της αλλαγής νωρίτερα απαιτεί συχνές προσαρμογές, καθώς μπορεί να μην ανταποκρίνεται πλέον στις εξελισσόμενες προτιμήσεις τους.

Η συνεργασία με τον έφηβο είναι απαραίτητη στη διαδικασία της διακόσμησης

Παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουμε καλά τα παιδιά μας, η επίτευξη αυτού που πραγματικά επιθυμούν απαιτεί την ενεργό συμμετοχή τους. Οι απόψεις τους δεν πρέπει να καταπνίγονται.

Η κρεβατοκάμαρα ενός εφήβου θα πρέπει να διαθέτει σχετικά ουδέτερα έπιπλα, όπως φυσικό ξύλο ή λευκά βαμμένα κομμάτια

Οι έφηβοι εξερευνούν τον εαυτό τους, διαμορφώνουν το στυλ τους και εξελίσσουν απόψεις, οι οποίες μπορεί να αλλάζουν συχνά. Το δωμάτιό τους, ως αναπαράσταση της ταυτότητάς τους, θα υφίσταται κατά συνέπεια περιοδικές μεταμορφώσεις.

Το ουδέτερο σκηνικό διευκολύνει τις αλλαγές στυλ, επιτρέποντας εύκολες προσαρμογές από τον έφηβο

Για παράδειγμα, η αλλαγή των αφισών στον τοίχο, η αλλαγή σε κουβέρτες, κουρτίνες, μαξιλάρια και διακοσμητικά γραφείου ώστε να αντικατοπτρίζουν τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις από grunge σε boho, minimal, rock ή indie δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα, καθώς τα βασικά έπιπλα προσαρμόζονται άψογα σε διαφορετικά στυλ.

Καλό είναι να το νιώθει σαν το προσωπικό του καταφύγιο

Το δωμάτιο πρέπει να χρησιμεύει ως ένα ασφαλές καταφύγιο για αυτοέκφραση, εξελισσόμενο παράλληλα με τη μεταβαλλόμενη ταυτότητα του εφήβου ή την εικόνα που θέλει να προβάλει στους φίλους.

Δεν ξεχνάμε το budget

Είναι σκόπιμο να ληφθούν υπόψη λύσεις φιλικές προς τον προϋπολογισμό, δεδομένων των αναπόφευκτων μετασχηματισμών του δωματίου. Μερικές ελκυστικές ιδέες περιλαμβάνουν φωτάκια και κεριά για κορίτσια, κορνίζες με φράσεις ή εικόνες από αγαπημένους προορισμούς και τεχνητές γιρλάντες.

Το δωμάτιο ανήκει σε δύο

Όταν μοιράζεστε το δωμάτιο με ένα μικρότερο αδερφάκι, συνιστάται να διατηρείτε ένα ουδέτερο στυλ επίπλων. Ο προσωπικός χώρος του εφήβου μπορεί να οριστεί από την περιοχή πάνω από το γραφείο και τη γωνία του κρεβατιού του, επιτρέποντάς του να το διακοσμεί με αφίσες, κορνίζες ή φωτογραφίες. Τα στοιχεία διαχωρισμού, όπως οι κουρτίνες, τα διαχωριστικά δωματίου ή οι βιβλιοθήκες, μπορούν να προσφέρουν στον έφηβο μια αίσθηση ιδιωτικότητας.

Σε περίπτωση κουκέτας, το κλείσιμο της κορυφής για να δημιουργήσετε προσωπικό χώρο είναι μια καλή λύση. Η διασφάλιση ότι οι έφηβοι έχουν τουλάχιστον μια γωνιά αποκλειστικά δική τους, είναι ζωτικής σημασίας για την άνεση και την ατομικότητά τους.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.