Πέντε τρόποι για να επιβιώσετε σε ένα μικρό μπάνιο

0

Ίσως έχετε νοικιάσει ένα σπίτι με το μικρότερο μπάνιο που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας. Μπορεί επίσης να έχετε αγοράσει ένα σπίτι και να μην έχετε χρήματα ακόμα να ανακαινίσετε το μικρό σας μπάνιο. Όποιος και αν είναι ο λόγος υπάρχουν πέντε τρόποι που μπορείτε να επιβιώσετε σε έναν τόσο μικρό χώρο.

1. Μην έχετε μέσα περισσότερα πράγματα από όσα χρειάζεστε

Αν έχετε ένα μικρό μπάνιο και τα άλλα δωμάτια πχ το δωμάτιο σας είναι μεγαλύτερα δεν χρειάζεται να το φορτώσετε με ένα σωρό μπουκαλάκια όπως baby oil, καλλυντικά, αρώματα και body lotion. Καλό είναι τέτοιου είδους μικροαντικείμενα να μεταφερθούν στο δωμάτιο σας ώστε να ανοίξει ο χώρος. Το μπάνιο είναι ο χώρος που ετοιμάζεστε κάθε πρωί και κάθε πρωί μετατρέπεται σε χάος. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται αρκετή βρωμιά ακόμα και από την οδοντόκρεμα. Με το να απομονώσετε τα μπουκαλάκια θα κάνετε πιο ευχάριστη τη παραμονή σας εκεί.

2. Αλλάξτε φωτισμό

Αν έχετε κάποιο παράθυρο στο μπάνιο ίσως να μη χρειάζεται καν να ανοίξετε το φως. Καλό είναι πάντως να αγοράσετε λάμπες οι οποίες θα κάνουν το συγκεκριμένο δωμάτιο πιο καθαρό και φωτεινό. Με καλύτερο φωτισμό θα ξυπνάτε πολύ καλύτερα το πρωί και θα ετοιμάζεστε πιο σωστά.

3.Οργάνωση, οργάνωση και οργάνωση

Ακόμα και αν έχετε απομακρύνει κάποια πράγματα από το μπάνιο σας και έχετε «αέρα» καλό είναι κάποια βασικά πράγματα να βρίσκονται εκεί πέρα. Για παράδειγμα το χαρτί υγείας. Θα πρέπει να είναι σε σημείο όπου θα έχετε άμεση πρόσβαση διαφορετικά αν έχετε καλεσμένους δεν θα χαρούν πολύ να διαπιστώσουν ότι σας έχει τελειώσει το χαρτί την ώρα που βρίσκονται εκείνοι μέσα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα μεγάλο κουτί αποθήκευσης το οποίο να τοποθετήσετε κάτω από τον νιπτήρα με αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, για παράδειγμα οι βούρτσες και το πιστολάκι. Έτσι το μπάνιο συνεχίζει να διατηρείται καθαρό και τακτοποιημένο.

4. Αναπτύξτε την αίσθηση του χώρου
Εάν ζείτε σε ένα σπίτι με ένα μικρό μπάνιο, καλό είναι να αναπτύξετε την αίσθηση του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φτιάξετε έτσι την κουρτίνα του μπάνιου ώστε να μη προεξέχει. Επιπλέον, ένας μεγαλύτερος καθρέφτης κάνει τρομερή δουλειά καθώς μεγαλώνει τον χώρο. Τέλος, μπορείτε να ζωγραφίσετε κάποιες επιφάνειες  όπως τους τοίχους ή το ταβάνι.

5. Σκεφτείτε  την άνεση
Η ανάγκη για χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα επιβάλλει ένα ζεστό μπάνιο. Αγοράστε λοιπόν καινούριες αφράτες πετσέτες, αλλάξτε το χαλί και αφήστε τις αισθήσεις σας να σας ταξιδέψουν.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.