Pizza tortilla σε 10 λεπτά

0

Σε λίγα μόλις λεπτά θα λεχετε την τέλεια πίτσα με άρωμα Ισπανίας!

Συστατικά

  • λάδι σε σπρέι
  • 4 τορτίγιες ολικής αλέσεως, απλό αλεύρι ή καλαμποκιού (περίπου 19 εκ. διάμετρος)
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
  • 400 γρ ντομάτες σε κονσέρβα (κατά προτίμηση με μυρωδικά)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 125 g τυρί πεκορίνο (ή ένα ώριμο τσένταρ), χοντροτριμμένο
  • 280 g ψητές κόκκινες και κίτρινες πιπεριές σε βάζο, στραγγισμένες (περίπου 175 g πιπεριές)
  • μικρές χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Γυρίστε τον φούρνο ιδανικά όσο ψηλά γίνεται, φροντίζοντας να είναι στη θέση τους δύο ράφια – περίπου 240 C/220 C Ανεμιστήρας. Ψεκάστε λίγο λάδι σε δύο μεγάλα ταψιά και βάλτε δύο τορτίγιες στο καθένα. Ψεκάστε λίγο ακόμα πάνω από τις τορτίγιες και στη συνέχεια τρίψτε την κομμένη πλευρά του σκόρδου σε όλες τις τορτίγιες – αυτό δίνει στην πίτσα επιπλέον γεύση.
  2. Μοιράστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ομοιόμορφα ανάμεσα στις 4 τορτίγιες, απλώνοντας αλλά αφήνοντας ένα περίγραμμα 1,5 εκ. Σκορπίστε από πάνω τις νιφάδες τσίλι, αν χρησιμοποιείτε, και μοιράστε το τυρί και τις πιπεριές ομοιόμορφα από πάνω.
  3. Βάλτε και τα δύο ταψιά στο φούρνο για να ψηθούν για περίπου 4-6 λεπτά (ανάλογα με το πόσο ζεστός είναι ο φούρνος σας) ή μέχρι να λιώσει το τυρί και οι τορτίγιες να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν στις άκρες τους. Αλλάξτε τους δίσκους στα ράφια μέχρι τη μέση για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
  4. Ρίχνετε από πάνω τη ρόκα και τον βασιλικό (αν χρησιμοποιείτε). Αλατοπιπερώνετε λίγο και περιχύνετε με βαλσάμικο και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αν σας αρέσει.

Καλή επιτυχία!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.