Πλύσιμο ρούχων: Ποια πρέπει να μπαίνουν ξεχωριστά στο πλυντήριο

0

Όσον αφορά το πλύσιμο των ρούχων, πολλοί από εμάς πετάμε όλα μας τα ρούχα στο πλυντήριο χωρίς πολλή σκέψη. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα ρούχα ιδια και ορισμένα απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Το ξεχωριστό πλύσιμο των ρούχων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ποιότητάς τους, στην αποφυγή ζημιών και στη διασφάλιση ότι θα παραμείνουν στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Ακολουθεί ένας οδηγός για το ποια ρούχα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά στο πλυντήριο:

Λεπτά

Αντικείμενα όπως εσώρουχα από δαντέλα, μεταξωτές μπλούζες και λεπτά πλεκτά θα πρέπει πάντα να πλένονται χωριστά ή να τοποθετούνται σε διχτυωτή τσάντα ρούχων. Αυτά τα υφάσματα είναι επιρρεπή σκισίματα.

Σκούρα και ανοιχτά χρώματα

Ο διαχωρισμός των σκούρων και ανοιχτόχρωμων ρούχων βοηθά στην πρόληψη να βάψουν τα λευκά μας ρούχα. Τα σκούρα τζιν ή τα κόκκινα πουκάμισα μπορούν να μεταφέρουν βαφή σε πιο ανοιχτόχρωμα αντικείμενα, αφήνοντάς τα αποχρωματισμένα.

Βαριά έναντι ελαφρών υφασμάτων

Τα βαρύτερα αντικείμενα όπως οι πετσέτες και τα τζιν μπορεί να αλλοιώσουν τα ευαίσθητα υφάσματα, γι’ αυτό αποφύγετε να τα πλένετε με ευαίσθητα ρούχα. Η τραχιά υφή των βαρέων υφασμάτων μπορεί να οδηγήσει σε διάτρηση ή ζημιά στα ελαφρύτερα.

Όσα παράγουν χνούδι

Αντικείμενα που παράγουν πολύ χνούδι, όπως πετσέτες και φούτερ, θα πρέπει να πλένονται χωριστά από ρούχα που τραβάνε χνούδι, όπως μικροΐνες ή συνθετικά υλικά. Η ανάμειξη αυτών των αντικειμένων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση από χνούδι στα ρούχα σας.

Ειδικής φροντίδας

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες φροντίδας και ακολουθήστε τυχόν συγκεκριμένες οδηγίες. Ορισμένα αντικείμενα, όπως τα μάλλινα ή τα πουπουλένια μπουφάν, ενδέχεται να απαιτούν ειδικά απορρυπαντικά ή ρυθμίσεις.

Φερμουάρ

Τα ρούχα με φερμουάρ θα πρέπει να πλένονται χωριστά για να μην πιάσουν ή να καταστρέψουν άλλα ρούχα.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες και πλένοντας τα ρούχα ξεχωριστά όταν είναι απαραίτητο, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των ρούχων σας, να διατηρήσετε την εμφάνισή τους και να αποφύγετε ανεπιθύμητες ατυχίες στο πλυντήριο. Αν λάβετε λίγη επιπλέον φροντίδα τώρα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.