Πώς να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα με 7 απλά βήματα

0

Για να έχουν πάντα τα ρούχα σου ωραίο, φρέσκο άρωμα δε αρκεί να τους βάζεις απλά μαλακτικό κατά την πλύση. Χρειάζεται συνδυασμός από μικρά tips και θα έχεις το αποτέλεσμα που θες.  Ακολουθούν απλές συμβουλές, που θα δώσις στα ρούχα σου άρωμα για το οποίο θα σε ρωτάνε όλοι.

Πλύνε τα ρούχα σου με το «καλύτερο» άρωμα

Αν θέλεις να μάθεις πώς να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα,  το πρώτο βήμα είναι να διαλέξεις το αγαπημένο σου μαλακτικό ρούχων. Προσοχή όμως! Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν παραπάνω από ένα άρωμα που σου αρέσει. Καλό είναι να κατασταλάξεις σε ένα και να μην αλλάζεις συνέχεια μαλακτικά δοκιμάζοντας κάποιο νέο άρωμα γιατί στις ίνες των ροούχων θα εισχωρήσουν πολλές διαφορετικές μυρωδιές με αποτέλεσμα να μην διαρκεί το άρωμα και τελικά να ην μυρίζουν τίποτα. Επίσης, σημαντικό είναι το μαλακτικό που θα διαλέξεις να ταιριάζει με το απορρυπαντικό ώστε να μην εξουδετερώνει το ένα προϊόν το άλλο.

Στεγνώσε τα ρούχα σου έξω για απόλυτη φρεσκάδα

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι τα ρούχα σου δεν είναι διπλωμένα και στοιβαγμένα όταν είναι βρεγμένα ή ακόμα και νωπά. Αν είναι μια ωραία μέρα και μπορείς να απλώσεις τα ρούχα στο μπαλκόνι, αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Το στέγνωμα των ρούχων στον αέρα μετά το πλύσιμο είναι ένα εξαιρετικό βήμα για να τα κάνεις να διατηρηθεί το άρωμά τους, δίνοντάς τους πρόσθετη φρεσκάδα και βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν υπόλοιπων οσμών από το σπίτι.

Δεν μπορείς να τα απλώσεις έξω; Χρησιμοποιήστε μια παλιά κάλτσα στο στεγνωτήριο

Βεβαιώσου ότι το στεγνωτήριο είναι καθαρό και μετά πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Προτείνουμε βανίλια ή μέντα. Βάλε την κάλτσα στο στεγνωτήριο μαζί με τα ρούχα σου για να πετύχεις καθαρά, στεγνά ρούχα με φρέσκο, υπέροχο άρωμα.

Αέρισε τα ρούχα σου κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι

Τα ρούχα σου δεν χρειάζονται πάντα πλύσιμο μετά από κάθε φορά που τα φοράς. Δοκίμασε να τα κρεμάσεις έξω για μερικές ώρες. Αυτό συνήθως θα τα φρεσκάρει χωρίς να χρειάζεται να τα πλύνεις. Θα μπορούσες επίσης να τα ψεκάσεις με ένα σπιτικό αποσμητικό χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια και απεσταγμένο νερό.

Αντιμετώπισε τους λεκέδες αμέσως

Αν πέσει κάτι στα ρούχα σας, αντιμετώπισέ το όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι λεκέδες που αφήνονται και στεγνώνουν όχι μόνο καθαρίζονται πιο δύσκολα αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες οσμές. Για να αποφύγεις να καταφύγεις σε πιο σκληρό απορρυπαντικό ή σε πιο μεγάλες θερμοκρασίες στο πλυντήφριο, προμηθεύσου ειδικά καυαριστικά για λεκκέδες από αίμα, λάδι, χρασίδι και πολλά ακόμα που υπάρχουν στο εμπόριο.

Φρόντισε το πλυντήριό σου να είναι καθαρό

Είναι σημαντικό να συντηρείς αυτές τις συσκευές, γιατί αποτελούν πηγή αναπαραγωγής βακτηρίων και μούχλας, που μεταφέρονται στα ρούχα σου. Θα βοηθήσει να καθαρίζεις το πλυντήριό σου κάθε δύο μήνες. Δεν θα έχεις έτσι μόνο μυρωδάτα ρούχα, αλλά και ένα καλοσυντηρημένο πλυντήριο που θα αργήσει να χαλάσει.

Φρόντισε και το στεγνωτήριό σου να είναι καθαρό

Το ίδιο ισχύει και να το στεγνωτήριό σου. Βεβαιώσου ότι το εξάρτημα στο οποίο μαζεύεται το χνούδι αδειάζει μετά από κάθε χρήση, καθώς και γύρω από την πόρτα, για να αποφύγεις τη συσσώρευσή του που μεταφέρει μυρωδιές αλλά και σκόνη στα ρούχα σου. Εάν μυρίζει μούχλα, καθάρισε με ένα πανί βουτηγμένο σε λευκό ξύδι, το εσωτερικό και σε όλες τις πτυχές. Άφησε την πόρτα ανοιχτή μέχρι να εξατμιστεί η μυρωδιά του ξυδιού.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.